0
Košarka

NBA: Tim Dankan dobija dvogodišnji ugovor

Objavljeno: 23.06.15 u 08:27

Legendarni krilni centar San Antonio Sparsa, Tim Dankan i dalje nema nameru da okači patike o klin i završi svoju igračku karijeru iako ima punih 39 godina.

Kako stoje stvari, ovaj petostruki NBA šampion i 15-osstruki NBA Ol-star mogao bi ovog leta da potpiše novi, dvogodišnji ugovor.

Ipak, kako navode izvori, Dankan i Đinobili, koji su od 1. jula zvanično slobodni igrači, i dalje nisu „prelomili“ i doneli konačnu odluku hoće li se ili neće vratiti u reprezentaciju.

Kako prenosi „San Antonio Express News“, po NBA krugovima se šuška da će uprava San Antonija ponuditi bivšem 1. piku s drafta 1997. godine dvogodišnji ugovor po kojem će zaraditi 6, odnosno 7 miliona u narednih dve sezone.

Naravno, druga opcija sadržala bi i igračku klauzolu po kojoj bi Dankan mogao da odluči hoće li na kraju naredne sezone ipak „bataliti“ košarku i otići u penziju.

U slovu ugovora stoji i da bi, u slučaju da Dankan ne iskoristi igračku opciju o prekidu saradnje, u drugoj sezoni mogao da zaradi i celih 10 miliona.

Sličan scneario očekuje se i sa Manuom Đinobilijem, koji je „znatno“ mlađi i ima 37 godina. U eri Tima Dankana, ali i Manua Đinobilija i Tonija Parkera, Sparsi su upisali svih 16 sezona sa više od 50 pobeda što nije pošlo za rukom niti jednom drugom klubu ikada.

Tokom prošle sezone Tim Dankan je beležio po 17,9 poena uz 11,1 skok u plej-ofu, odnosno po 13,9 poena uz 9,1 skokova u regularnom delu sezone.

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter