1
Fudbal

EVRO 21: Uspavna Srbija ‘poklonila’ Dancima polufinale (VIDEO)

Objavljeno: 23.06.15 u 22:35

U trećem kolu A grupe na Evropksom prvenstvu u Češkoj, Danska je sa 2:0 (1:0) savladala Srbiju i plasirala se u polufinale.

Tuga, čemer i jad. To je najbolji način da se opiše igra „orlića“ u poslednja dva meča kontinentalnog šampionata u Češkoj. Posle katastrofe od domaćina 4:0, Srbija je šamar dobila i od Dankse 2:0, a moglo je biti i mnogo gore. Napadači Danske trebalo bi da podignu „spomenik“ defanzivcima našeg nacionalnog tima koji su ih puštali da šutiraju iz peterca kako hoće.

Bili smo nešto bolji rival u prvih 15 minuta, imali smo nekoliko šuteva sa daljine, ali je vrlo brzo usledila kazna. Durmisi je probio po levom boku, centrirao na peterac, a naši štoperi su ostavili Falka da neometan sa pet metara loptu smesti u mrežu. Posle primljenog gola zaigrali smo bolje, pokušao je Jojić u 30. minutu, ali je golman Danske odbranio. Samo dva minuta kasnije Đuričić je bio sam pred golom, ali je promašio. Od tada Srbije više nije bilo na terenu. Do kraja poluvremena Danska je imala još dve prilike, ali je Dmitrović imao sreće.

Hladan tuš je usledio u 47. minutu kada je Hejbjerg centrirao, a tri naša defanzivca pustila Fišera da primi loptu i savlada Dmitorvića. Igra „orlića“ se raspala, te su svi jedva čekali da sudija odsvira kraj. Danska je imala još dve stopostotne šanse, ali je golman Dmitrović sjajno intervenisao i sprečio bruku.

(Izvor: YouTube/Goal)

U drugom meču dana Nemačka je igrala 1:1 sa Češkom. To znači da je Danska prošla dalje kao prva sa šest bodova, Nemačka je druga u polufinalu sa pet bodova, Češka je treća sa četiri boda, dok je Srbija poslednja sa bodom.

 [stextbox id=“hotsport_text_box“]

SRBIJA – DANSKA 0:2 (0:1)

Strelci:
Falk 21, Fišer 47

Srbija: Dmitrović – Petković, Spajić, Ćirković, Petrović – Kovačević, Čaušić – Jojić, Đuričić, Čavrić – Pešić
Danska: Busk – Šols, Vestergar, Kristijansen, Durmisi – Jonson, Hojbjerg, Tomasoen – Falk, Fišer, Poulsen.

[/stextbox]

0
0

1 Komentara

  1. Tim avlijanerima sto nisu stanju da budu kao mladi ispod 20 god. treba jedan Veljko Paunovic da ih prodrma malo pa mozda i oni budu prvaci evrope ili prvaci sveta.

    0
    0
    Odgovori

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter