0
Košarka

Foto: STARSPORT

ĐILAS: Novi sastanak sa ABA, želimo dogovor na koji neće imati primedbe ni FIBA ni Evroliga

Objavljeno: 23.06.15 u 19:10

U Kući košarke održana je druga sednica Skupštine Košarkaškog saveza Srbije. Predsednik Skupštine Dragan Gačić mogao je da konstatuje da je sednici prisustvovalo 17 od 32 delegata koji su usvojili izmene i dopune Pravilnika o takmičenju kao i Registracionog pravilnika za sledeću sezonu.

Predsednik KSS, Dragan Đilas, podneo je delegatima Skupštine izveštaj o aktivnostima između dve sednice.

– U prethodna dva ipo meseca urađeno je sve kako bi naše mlađe selekcije imale sve što je potrebno za uspešne pripreme. Univerzitetska selekcija je na turniru u Kini, a juniori za koji dan startuju na Svetskom prvenstvu. Seniorke su stigle do četvrtfinala na Evropskom prvenstvu, a pobedom protiv Turske obezbedile bi učešće na kontinentalnim kvalifikacijama za Olimpijske igre. U nedelju se u Budimpešti održava Bord FIBA na kome ćemo saznati da li smo dobili domaćinstvo za Eurobasket 2017 za košarkašice. Jedini konkurent nam je Češka Republika. Takođe, želimo domaćinstvo kontinentalih šampionata u mlađim kategorijama u konkurenciji do 16, 18 ili 20 godina – najavio je Dragan Đilas.

Predsednik Košarkaškog saveza Srbije osvrnuo se i na dešavanja vezana za ABA ligu:

– Na dobrom smo putu da dođemo do sporazuma sa kojim će svi biti zadovoljni. Pre svega moram da istaknem jedinstvo četiri naša kluba i Saveza. Na našu inicijativu prošle nedelje održan je sastanak u Zagrebu, a ponovo ćemo se u četvrtak okupiti u Beogradu kad očekujemo da postignemo definitivan sporazum. Dogovor koji će omogućiti našim klubovima da igraju Regionalnu ligu iz koje će imati prohodnost u elitna evropska takmičenja, a na koji nikakve primedbe neće imati ni FIBA ni Evroliga – zaključio je Dragan Đilas.

Tokom vikenda svim klubovima koji se takmiče u ABA ligi i Savezima iz kojih ti klubovi dolaze stiglo je pismo iz FIBA u kojem se otvoreno preti, pročitajte OVDE o čemu se radi.

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter