0
Fudbal

FOTO: STARSPORT

PAUNOVIĆ: Od prvog dana smo verovali (FOTO)

Objavljeno: 22.06.15 u 12:58

Srbija je dočekala svoje šampione sveta. U kući fudbala u Staroj Pazovi pred brojnim novinarima, kao i prijateljima FS Srbije, prisutnima su se obratili Savo Milošević, Mitar Mrkela, kapiten Predrag Rajković, Nemanja Maksimović i Sergej Milinković-Savić.

Savo Milošević je čestitao igračima i stručnom štabu na velikom uspehu.

– Ovi momci su zaslužili ovaj uspeh. Pre svega želim da čestitam u ime FSS na svemu što su uradili u prethodnih mesec dana. Ovi momci su zaslužili sve ovo, i svojim igrama i ponašanjem i to je možda i važnije od ovog pehara koji ovde sa nama danas. Mi smo praktično odigrali osam mečeva, četiri utakmice u produžecima. I zato su prvaci sveta, zato što su ginuli jedan za drugog. Čestitam pre svega igračima koji su uvek najzaslužniji, kao i selektoru, presrećan sam što će njihova imena biti zauvek upamćena za sva vremena.

Veljko Paunović se zahvalio svim građanima Srbije, i svima koji su bili uz njegov tim tokom turnira na Novom Zelandu.

– Na prvom mestu želim da se zahvalim svima nama koji ste došli da nas podržite, pozdravite i podelite neizmernu radost. Drago nam je na podršci svih naših građana, ljudi iz regiona. Nemate predstavu koliko je daleko Novi Zeland i koliko nam je iz tog razloga značila podrška. Želimo da se zahvalimo i FSS koji je od prvog dana bio uz nas. Ovi momci su prešli dugačak put da bi postali šampioni sveta. Ovde su gledali snimak Čileanaca kada smo im rekli da i oni mogu do tog trona.  Od prvog dana smo verovali, jedni druge smo poštovali. Sve smo pokazali na terenu. Hvala mojim momcima, ponosan sam što sam proveo tri godine – rekao je Paunović i zahvalio se potom i ljudima koji su mu najviše pomogli.

– Svojim mentorima – savetnicima, predsedniku Karadžiću na ovom fudbalskom kampu, sjajnim uslovima. Hvala i Zoranu Lakoviću, Savi Miloševiću i Mitru Mrkeli, celom svom stručnom štabu. Svaka utakmica od pre tri godine protiv Belorusije. Nismo se provlačili, sa svim svojim vrednostima borili smo se do kraja, pokazali smo čvrst mentalitet. Videli su da smo jedinstveni i kako se bori za nacionalni dres. U početku je cilj bio jako daleko, tek kada smo došli pred kraj, znali smo da moramo još više da se ujedinimo. Srbija je dugo čekala titulu prvaka sveta u fudbalu. Verujemo da će ovi momci jednog dana postati veliki, A reprezentativci – istakao je Paunović, nakon čega je usledilo skandiranje Orlića – “Ti si naš Murinjo Paune“.

Sergej Milinković-Savić je nasmejao sve prisutne konstatacijom da su do sada Orlići protiv Brazila mogli da igraju jedino na PESu ili na FIFA.

– Postali smo svetski prvaci, to nam je bio cilj od prvog dana. Bio je to izuzetno težak put. Startovali smo porazom, ali nas je taj rezultat dodatno motivisao. Pobedili smo Mali, pa Meksiko. Protiv Mađara u osmini smo se mučili, kao i protiv Amera. Protiv Brazila smo mogli da igramo samo na FIFA ili na PES-u, ali smo uspeli da ih pobedimo i ostvarimo svoje snove.

Nemanja Maksimović je dobio možda i najveće ovacije, a otkrio je da tokom izvođenja odlučujućeg penala protiv SAD nije pričao sa golmanom, već je na pitanje sudije da li će dati gol, kao iz topa odgovorio – HOĆU.

– Neverovatna utakmica protiv Brazila. Verovali smo da možemo da pobedimo. Što se tiče tog gola, bio sam siguran da ću postići gol. I dalje nisam svestan šta sam uradio. Svaki dečak sanja da postigne gol Brazilu u finalu SP, a ja sam to ostvario.

Predrag Rajković se zavahlio navijačima iz Srbije i sa Novog Zelanda.

– Uspeli smo nešto o čemu smo maštali. Želim da se zahvalim svim navijačima, i onima na Novom Zelandu koji su bili uz nas na svakoj utakmici.

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter