0
Fudbal

KOPA AMERIKA: Brazil srušio Venecuelu i prošao u četvrtfinale

Objavljeno: 22.06.15 u 08:25

Brazil je rezultatom 2:1 pobedio Venecuelu i tako potvrdio prvo mesto u grupi C i plasman u četvrtfinale. Nakon što su Peru i Kolumbija odigrali 0:0 pojavila se sumnja hoće li isti rezultat odigrati Brazil i Venecuela (a što i ne bi bilo čudno obzirom da su tim rezultatom završena poslednja dva njihova duela) i tako eliminisati Kolumbijce, ali na kraju nije bilo ništa od „teorija zavere“…

Žuti su protiv Venecuele igrali bez svog najboljeg igrača Nejmara, ali bez obzira na evidentan deficit, Dungina ekipa pobedila je neugodnog protivnika i izborila četvrtfinale. Brazil je tako konačno slomio otpor Venecuele još od 2008. godine.

U osmom minutu Tijago Silva postigao je gol sa sedam metara kada je sjajno naciljao pod prečku. Ovom golu verovatno su se najviše radovali Kolumbijci koji su tada postali sigurni putnici u u četvrtfinale…

Filipe Luiz umalo je u 24. minutu duplirao prednost, ali je Alain Baroha sjajno blokirao njegov pokušaj. Pred kraj prvog poluvremena, u 44. minutu, opasno su zapretili Venecuelanci, kada je Gabriel Kičero sjajno naciljao gornji desni ugao s nekih 20-ak metara iskosa, ali bio je za malo neprecizan.

Tijago Silva umalo je postigao drugi gol na susretu početkom drugog poluvremena, jer je u 49. minutu sjajno skočio nakon ubačaja iz kornera, ali Baroha je čudesno reagovao i spasio čisti gol.

Vilijan je sjajno, levim „felšom“ ubacio u 52. minutu s leve strane u šesnaesterac, a tamo je naletio Roberto Firmino koji je lako iz blizine pogodio za 2:0.

Huan Arango sjajno je gađao iz slobodnog udarca u 84. minuti, Džeferson je odlično obranio, ali je naletio Nicolas Fedor koji je smanjio rezultat na 2:1 i tako doneo uzbuđenja u poslednjim trenucima utakmice.

 

(youtube: Copa America 2015)

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter