3
Fudbal

FOTO: Twitter, twitter.com/SoloInterClubPv

DAN ZA VELIKE POČASTI: Avion ‘Er Srbije’ dobio ime po Dejanu Stankoviću (FOTO)

Objavljeno: 22.06.15 u 20:23

Posle Bore Stankovića i Dragana Stojkovića Piksija koji su danas u toku dana dobili odlikovanja za svoje životne uspehe u košarci, odnosno, fudbalu, i Dejan Stanković je dobio veliku počast.

Posle Novaka Đokovića i Vlade Divca još jedan avion Er Srbije će nositi ime po proslavljenom sportisti – Dejanu Stankoviću. U pitanju je Erbas A319. Na otkrivaću makete aviona na sajmu ‘Ekspo 2015’ u Milanu je prisustvovao ministar omladine i sporta Vanja Udovičić.

– Dejan je, pre svega, sjajan sportista i veliki humanitarac koji je svojim primerom i donacijama umnogome pomogao srpskom sportu i podstakao ostale sportiste da idu njegovim stopama, pogotovo posle prošle godine za vreme poplava. Zato je zaslužio da mu na ovaj način još jednom zahvalimo na svemu – rekao je Udovičić.

Deki Stanković nije mogao da sakrije emocije usled ove velike počasti.

– Kada je Vanja Udovičić skidao nalepnicu sa mojim imenom zamalo mi suze na oči nije naterao. Mnogo sam doživeo kroz sport, ali ovo ostaje za vek vekova – rekao je Stanković Tanjugu u Milanu, navodeći da je ponosan što avioni Er Srbije nose imena živih legendi.

Imao je i poruku za omladinsku reprezentaciju Srbije koja je u subotu obradovala čitavu Srbiju, ali i oduševila svet.

– Mali savet je da ostanu nogama čvrsto na zemlji, da slušaju samo sebe i da napreduju u životu. Neka im je srećno slavlje – rekao je Stanković.

0
0

3 Komentara

  1. Вук Караџић, Никола Тесла, Стефан Немањић, Сава, Карађорђе, Милош Обреновић…….Паја Јовановић, Стеван Мокрањац, Иво Андрић……сви ови су заслужили много више од свих горе поменутих спортиста.

    0
    0
    Odgovori
  2. Ciganizacija Srbije se nastavlja. Dekiju svaka cast ali ovako nesto su mnogo vise zadluzili Kicanovic,Danilovic,Djordjevic,Dalipagic,Bodiroga,Milanovic,Ikodinovic,Sostar,Vujasinovic,Jugovic,Piksi,Galic…

    0
    0
    Odgovori

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter