0
Auto Moto

Foto: Facebook Dušan Borković

SLOVAKIJARING: Borković zadovoljan drugom pobedom u ETCC i prvim mestom u generalnom plasmanu

Objavljeno: 21.06.15 u 20:16

Vozač NIS Petrol racing tima, srpski automobiklista Dušan Borković prvi je u generalnom plasmanu ETCC posle trka u Slovakijaringu, a posle pobede i trećeg mesta.

Sa osvajenih 17 bodova zadržao je prvo mesto u generalnom plasmanu ETCC sa ukupno 35 bodova.

Drugu trku Borković je započeo sa šeste pozicije, ali je odličnim startom odmah izbio na treću poziciju. Ubrzo je i prestigao Fistera na drugom mestu, nakon čega je na stazu izašao seifti kar zbog izletanja Bitera sa staze i na kratko zaustavio trku.

Potom je u šestom krugu, Borković manevrom prestigao prvoplasiranog i uz ovacije publike izbio na čelo. Nijednog trenutka nije dozvolio da ga iko ugrozi na putu do druge ovosezonske pobede u ETCC.

– Svakako zanimljiv trkački vikend, ja sam zadovoljan. Druga pobeda u ETCC i prvo mesto u generalnom plasmanu. Moj tim je veoma vredno radio i zahvalan sam im na tome. Hvala i mojim fanovima i sponzorima za podršku koju mi pružaju NIS Auto-moto savez Srbije Sport Pančevo.

Sledeći trkački vikend srpskog šampiona očekuje već 27. I 28.juna u Francuskoj na stazi Pol Rikard.

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

PROČITAJTE OSTALE VESTI IZ RUBRIKE

Unesite pojam i stisnite enter