3
Evroliga

FOTO: anadoluefessk.org

EVROLIGA NASTAVLJA PO SVOM: Turska dobija vajld kard, ali ne šampion, već oni sa ‘dubljim džepom’!

Objavljeno: 21.06.15 u 08:25

Evroliga je još pre nekoliko sezona najavila koji su uslovi za nastup u najelitnijek košarkaškom takmičenju u Evropi, a od toga neće odstupati čak i ako je neki tim apsolutno najbolji tim u svojoj zemlji.

Pinar Karšijaka nije se baš prošetala do pehara najboljeg tima u Turskoj, ali ako se zna da je na putu do toga savladala Fenerbahče i Anadolu Efes, svima je jasno da je to najbolja ekipa Turske za ovu sezonu. Samim tim, ne bi trebalo da se postavlja pitanje njihovog učešća u Evroligi sledeće sezone, ali avaj…

Kako specijalizovani košarkaški portal ‘Eurohoops’ saznaje, Evroliga je na pragu odluke da jednu specijalnu pozivnicu pošalje u Tursku, što je i bilo najavljeno ranije. Ali, vajldkard neće otići novom prvaku, već Darušafaki ili čak Galatasaraju?!

Evroliga ima nameru da do kraja ispoštuje novi finansijski pravilnik, po kojem nijedan klub ne sme da ima dugovanja, a minimalan budžet mora da bude 4.000.000 evra. Problem je nastao jer klub ima velika dugovanja, ne prema igračima, već prema njihovim agentima i firmama sa kojim sarađuje.

Zbog čega će Karšijaka najverovatnije izgubiti borbu za specijalnu pozivnicu, a na njeno mesto će doći finansijski izuzetno stabilna Darušafaka ili čak Galatasaraj, koji to nije, ali zato za sponzora ima ‘Turkiš erlajnz’, kompaniju koja takođe sponzoriše i samu Evroligu.

Para, ipak, vrti tamo gde burgija neće…

0
0

3 Komentara

    • Јел вам лакше буде пред спавање да се убедите како вас је Фмп а не Звезда разбила у парампарамчад у два финала !? Класично пишање по авангарди !

      0
      0
      Odgovori
  1. A je l’ patlidzan i dalje bojkotuje Evroligu??!! ZVEZDA PONOS POŠTENE SRBIJE, NAJVEĆI BREND NA BALKANU I JEDINI KLUB KOJI NIKADA NIJE ISPADAO IZ PRVE LIGE! ! !

    0
    0
    Odgovori

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter