0
Košarka

EUROBASKET (Ž): Španija ipak prejaka za Srpkinje

Objavljeno: 20.06.15 u 22:26

U meču 2. kola druge faze Eurobasketa, koji se održava u Mađarskoj i Rumuniji, ženska košarkaška reprezentacija Srbije poražena je od selekcije Španije sa 91:80 (24:27, 22:13, 15:22, 30:18).

Odlično je naša selekcija otvorila meč protiv aktuelnih evropskih prvakinja i to je trajalo sve dok je izabranice Marine Maljković služio šut. Međutim, Špankinje su u drugoj deoni pojačale odbranu pa su na poluveme otišle sa šets poena viška.

Uspele su Srpkinje u trećoj četvrtini da stignu i čak prestignu vođstvo rivalki, a prednsot istina mininalnu su čuvale do polovine četvrtog perioda. Međutim, kada je „furija“ povela sa 75:73 u 35. minutu više nije bilo povratka za našu reprezentaciju već je zaostatak konstantno rastao.

Najefikansije u našem timu bile su Sonja Petrović sa 17 i Jelena Milovanović sa 13 poena, dok su u pobedničkoj ekipi bolje od ostalih bile Torens sa 25 i Nikols sa 20 poena.

Uoči poslednjeg kola druge faze Španija je vodeća na tabeli grupe F sa sve četiri pobede, sledi Rusija sa tri trijumfa i jednim porazom, Srbija ima polovičan učinak kao i Litvanija, Slovačka je upisala jedan trijumf, a Hrvatska je bez pobede.

Naša selekcija još uvek nema osiguran plasman u četvrtfinale, ali i ako uspe u tome tamo će je čekati Turska ili Francuka koje imaju po pobedu više od Belorusije i Crne Gore.

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter