0
Košarka

FOTO: anadoluefessk.org

TURSKA, FINALE: Karšijaka napravila senzaciju

Objavljeno: 19.06.15 u 21:26

Nakon što su u polufinalu napravili iznenađenje izbacivši Fenerbahče iz šampionske trke košarkaši Karšijake iz Izmira u finalu plej-ofa su dovršili senzacionalnu sezonu pobedivši sa 4:1 Anadolu Efes naših Dušana Ivkovića i povređenog Nenada Krstića.

U petom meču, koji je odigran u Istanbulu nominalno gosti su trijumfovali sa 85:71. Kažemo nominalno jer je u dvorani bilo više navijača Karšijake nego domaćeg Efesa koji ni u jednom trenutku nije uspeo da ugrozi prednost tima Ufuka Saridže koji je potpuno zasluženo trijumfovao.

Ekipu su do pobede vodili Huan Palasios sa 22 poena i 10 skokova odnosno Di Džej Strouberi sa 19 i Dikson sa 13 poena. Na drugoj strani Perperoglu je ubacio 18, a Ertel 14 poena.

Iako je došla do druge titule u istoriji kluba, a pre toga su opsvojili i nacionalni kup, Karšijaka za sada nema obezbeđeno mesto u Evroligi odnosno moraće da čeka odluku čelnika ove organizacije koji će podeliti pet specijalnih pozivnica za koje je kandidaturu podneo i klub iz Izmira.

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter