0
Košarka

FOTO:STARSPORT

MARINA MALJKOVIĆ: Možemo daleko ako ispravimo greške

Objavljeno: 19.06.15 u 21:54

Srpske košarkašice u subotu od 20.30 (RTS2) u Đeru igraju meč drugog kola druge faz Evropskog prvenstva sa selekcijom Španije.

Izabranice Marine Maljković su posle pobede nas Slovačkom sa 76:74 za korak bliže plasmanu u četvrtfinale, a da bi sigurno izborile mesto među osam najboljih timova na ‘Starom kontinentu’ potrebna im je još makar jedna pobeda.

Srbija trenutno deli drugo mesto na tabeli grupe F sa Rusijom sa dve pobede i jednim porazom, dok je Španija, inače aktuelni prvak Evrope, na samom čelu sa tri trijumfa.

– Španija je glavni predvodnik tvrde, inteligentne, agresivne moderne košarke, koja se danas igra na najvišem nivou. To je ozbiljna ekipa koja radi 40 minuta, mnogo je brza i taktički potkovana. Mi treba da se adaptiramo na takvu igru, ali i na suđenje koje je takođe na jednom drugačijem nivou u odnosu na prvu fazu, kaže Maljkovićeva.

Maljkovićeva takođe naglašava da njene igračice moraju da odigraju sa manje grešaka u nastavku šampionata i ako to učine mogu da se nadaju uspehu.

– Srbija ako ispravi greške može daleko. Potrebna nam je igra kao protiv Slovačke. Sada smo u jednom ozbiljnijem svetu i moramo da se ponašamo u skladu s tim. Da shvatimo koliko je svaki pojedinac bitan, da budu spremne da svaka uradi svoj posao. I onda ćemo na taj način da napredujemo velikom brzinom, da na treningu ispravimo greške i ostavimo ih iza sebe. To je ono na čemu sam potencirala i šta sam tražila – tim. Dobila sam timsku igru protiv Slovačke i želim da se tako i nastavi. Da i dalje igramo pametno u napadu i odbrani, da u svakoj utakmici odigramo 40 minuta maksimalno koncentrisani i foksuirani na to da smanjimo greške. Da ostanu one koje su prihvatljive, a one koje nisu prihvatljive, da ih eliminišemo, kaže selektorka reprezentacije Srbije.

U ovom trenutku, uz Španiju i Srbiju, pozicije koje vode u četvrtfinale drže Rusija sa dve pobede i jednim porazom i Slovačka sa skorom 1/2. Isti skor ima i Litvanija, sa kojom se naš tim sastaje u ponedeljak od 20.30, dok minimalne šanse za plasman dalje ima Hrvatska sa 0/3.

Iz druge faze, iz obe grupe, dalje će proći po četiri selekcije, koje će se potom sastati u četvrtfinalu. Sama završnica Evropskog prvenstva biće odigrana u Budimpešti, a šampionat traje do 28. juna.

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter