0
Fudbal

FOTO: STARSPORT

DODIĆ: Domaćin će imati 12 igrača

Objavljeno: 19.06.15 u 20:42

Selektor mlade reprezentacije Srbije Mladen Dodić je u uvodnoj reči na konferenciji za medije uoči meča 2. kola EP protiv Češke naglasio da ne očekuje nimalo lakši posao od onog koji je „orliće“ čekao u premijernom meču kad je rival bio mladi tim Nemačke.

– Očekujem da ovog puta naš rival ima još jaču podršku, da na tribinama bude 12. igrač češkog tima. Moramo odoleti tom pritisku. Iz češkog tabora sada se svesno prebacuje pritisak na našu stranu dodeljivanjem uloge favorita. Prvo kolo ovog šampionata, međutim, pokazalo je da favorita nema. Svako može svakog da pobedi i očekujem da se tako nastavi.

Analizirajući češki tim, selektor Dodić pred predstavnicima medija rekao je:

– Domaćin nije prošao kroz kvalifikacije i to može da se primeti. Oni su igrali prijateljske utakmice i imali šansu da se bave detaljima. To je s jedne strane prednost, s druge mana. Evidentno je da su mnogo radili na prekidima, agresivni su u završnici. Mi smo napredovali kroz takmičenje, kroz zahtevne kvalifikacije i baraž dvomeč.

Jedno od pitanja inostranih medija bilo je vezano za rezultate koje ove godine postižu mlađe reprezentativne selekcije Srbije.

– Podsetiću vas da je pre dve godine, u Litvaniji, naša reprezentacija ispod 19 godina bila prvak Evrope. Imamo jedinstvenu priliku da sutra ujutru postanemo i prvaci sveta. Plasman na EP u Češkoj, među osam najboljih evropskih selekcija takođe je veliki uspeh. U mlađim selekcijama postižemo dobre rezultate, a siguran sam da će i A tim u periodu pred nama biti na nivou koji očekujemo od njih. Omladinci su već naši „zlatni momci“. A protiv Brazila neka i dokažu da su najbolji. Oni su svakako blistava budućnost našeg fudbala.

O takmičenju na EP, selektor Dodić rekao je:

– Rezultati prvog kola nisu iznenađenje za mene. U martu smo igrali dve prijateljske utakmice i izgubili od Švedske u Novom Sadu, a pobedili Italiju u gostima. Sve selekcije imaju izuzetan kvalitet.

Goran Čaušić je ponovio očekivanja naše ekspedicije u Češkoj, da se korak po korak ide ka zacrtanom cilju i plasmanu u polufinale EP.

– Imali smo malo vremena za odmor i pripremu druge utakmice, ali kako je nama, tako i ostalim selekcijama. Dali smo sve od sebe da se pripremimo. Domaćin jeste izgubio utakmcu u prvom kolu, pa je duel protiv naše reprezentacije za Češku „biti il ne biti“, ipak ne očekujem da srljaju. Igraće pametno, sigurno. Znamo koje su im slabosti, pobedom smo korak bliže polufinalu. Mi smo zadovoljni remijem na premijeri. Igrali smo protiv selekcije Nemačke, favorita na papiru, možda i najboljeg tima na turniru. Imamo pred sobom još dve utakmice, ako bude isti pristup, možemo da pobedimo obe utakmice – rekao je vezista našeg tima.

Čaušić je potom podsetio na činjenicu da je naša mlada reprezentacija tokom poslednje godine igrali takmičarske utakmice protiv, na papiru najboljih selekcije: Belgije, Italije, Španije, Nemačke…

– Protiv takvih timova pružamo najviše, izvlačimo maksimum mogućnosti, na sreću pokazali smo da možemo da igramo sa njima i pobedimo ih. Na ovom prvenstvu igra osam najboljih selekcija u Evropi. Ne postoje slabi timovi. Ja verujem u snagu našeg tima. To je naše najjače oružje.

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter