0
Domaći fudbal

FOTO: STARSPORT

CIRKUSIJADA: Dok se Zvezda borila za drugo mesto, on se brčkao u moru, a sad hoće u prvi tim! (ANKETA)

Objavljeno: 19.06.15 u 15:23

Da u Crvenoj zvezdi ne funkcioniše sve baš kako treba govori poslednja situacija u kojoj se u klub vratio „odbegli“ Džošua Parker i bez ikakve kazne nastavio sa treninzima.

Možda je Miodrag Grof Božović i bio u pravu kada je čelnicima Crvene zvezde rekao da klub radi kao seljačka zadruga. Najbolji primer za to je problematični reprezentativac Džošua Parker za kog niko nije znao gde je dva meseca, a sada se pojavio na pripremama u Sloveniji. Ali, krenimo redom….

Crvena zvezda je zimus iz Domžalea dovela igrača predstavljenog kao veliko pojačanje u napadu. Hvalila ga je uprava, hvalio ga je tadašnji trener Nenad Lalatović, a na kraju je reprezentativac Antigve i Barbude bio jabuka razdora u odnosima dve strane. Kako i da ne bude? 

(Izvor: YouTube/Blue-Pink)

Parker je prvi gaf napravio već u drugom kolu kada je van svakog protokola odlučio da šutne penal u Jagodini. Opalio je po lopti i pogodio Jovanču (žirafu) u obližnjem Zoo vrtu u glavu. Samo sedam dana kasnije „ukrao“ je gol Aleksandru Kataiju, rizikovao da Zvezdi ponište čist pogodak, jer se aktivirao iz ofsajda. Na svu sreću srpske sudije su često „kartkovide“, te je gol napadača rođenog u Engleskoj priznat. Tada je Nenad Lalatović osudio potez igrača, ali se na tome sve završilo.

(Izvor:YouTube/Pbogdanovic)

Problem sa Parkerom je nastao pred odlučujući „večiti derbi“. Zvezdi je bila potrebna pobeda u borbi za titulu nad Partizanom, ali je sedam dana pre utakmice neočekivano ostala oslabljena. Džošu je umrla baka, tražio je od kluba da ode kući, to mu nije dozvoljeno, a on je svojevoljno napustio trening i niko dva dana nije znao gde je. Vratio se sa izgovorom da je bio u depresiji i da nije mogao da odgovori profesionalnim obavezama. U upravi Crvene zvezde se niko nije oglasio, a kamoli pomislio da po načelima velikih klubova kazni fudbalera.

„Ko pušten sa lanca“ Parker je uvideo da u Zvezdi može da radi šta hoće, te je posle remija sa Partizanom 0:0 i poraza od Čukaričkog ponovo napustio ekipi. Ovoga puta je otišao da se brčka na moru. Niko nije znao gde, ali su svi videli sliku sa plaže koju je postavio na Insagramu. O kazni ponovo nije bilo ni reči…

Išlo se linijom manjeg otpora. Uprava je pokušala da „problematičnog momka“ preseli u Rubin na pozajmicu, ali kada su se Rusi raspitali o igraču pobegli su glavom bez obzira. Parker nije imao gde i vratio se u Zvezdu, kako kaže da se bori za mesto u timu. Umesto da ga kazni, Zvezda će rehabilitovati Parkera, sve dok on jednog dana ne bude tužio klub zobg neplaćenih zarada. Ko će na kraju ostati grbav… Velikani evropskog fudbala bi igrača poput Džošua Parkera ispratili sa ispisnicom, a Zvezda je to nekada bila…

Da li Džoušu Parkeru treba pružiti drugu šansu?

Pogledaj rezultate

Loading ... Loading ...

 

 

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter