0
Košarka

FOTO: nba.com

ZA ISTORIJU: Lebron obara rekorde, pridružio se Džeriju Vestu, za petama Medžiku (VIDEO)

Objavljeno: 15.06.15 u 22:03

Košarkaši Golden Stejt Voriorsa savladali su Klivlend Kavalirse u petom meču finalne serije NBA lige rezultatom 104:91 u utakmici u Orakl Areni.

Uprkos porazu, superstar Kavalirsa, Lebron Džejms, odigrao je jednu od najboljih partija u 70 godina dugoj istoriji NBA finala.

Da je to tako najbolje svedoče njegove brojke i nekoliko statističkih podataka koje uz njih idu. Naime, ovaj 30-godišnji košarkaš je meč završio na superioran način sa 40 poena, 14 skokova i 11 asistencija upisavši svoj drugi tripl-dabl tokom serije sa Voriorsima.

Koliko su njegove brojke bile kvalitetne, najbolje govori činjenica da je LBJ postao tek drugi košarkaš u istoriji NBA finala koji je upisao tripl-dabl, a uz sve to je na svom kontu ubacio 40+ poena. Prethodno, tako nešto je za rukom pošlo tek Džeriju Vestu.

Čoveku koji je danas na logou NBA lige.

Lebron je iz igre šutirao 15-34, nešto lošije od 50%. Za tri poena je gađao 3-8, dok je sa linije penala šutirao 7-9. Jedini problem za njega je to što je ekipa Kavsa – izgubila meč.

Nije ni to bilo sve od Lebrona Džejmsa na ovom meču. Naime, sa ovim tripl-dablom, Lebron se probio na drugom mestu večne liste igrača sa najviše tripl-dabl učinaka u finalnim serijama. Sa ovogodišnja dva, LBJ je sada na cifri od šest tripl-dabl učinaka u NBA finalima.

Ispred njega je tek legendarni Medžik Džonson sa 8 tripl-dabl učinaka u finalnim serijama.

Evo kako je sve to izgledalo na terenu:

(youtube: NBA)

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter