0
Ostali sportovi

FOTO: facebook.com/djokovic.official

UVEK JE TU KADA TREBA: Novak ne zaboravlja one kojima je pomoć potrebna! (FOTO)

Objavljeno: 15.06.15 u 20:21

Svi zajedno možemo mnogo. U toku je akcija prikupljanja sredstava za odlazak srpskog tima za odlazak sportista, osoba sa intelektualnim smetanjama na Specijalnu Olimpijadu. Na iniciajtivu iskusnijih sportista koji se nalaze na Evropskim Olimpoijskim igrama u Bakuu i u saradnji sa misijom Olimpijskog komiteta u prethodna dva dana sakupljeno je 500.000 dinara.

Ni tu nije kraj akcijama. Prvi reket sveta, Novak Đoković donirao je tri miliona dinara. Takođe, Vlada Srbije je iz budžetskih rezervi odvojila 12,5 miliona dinara, pa su uz Novaka i ostale omogućili  put u SAD.

nole

Organizovana je još jedna akcija. U klubu „Terasa“ na Kalemegdanu biće veče pod nazivom „Srbija zemlja Ljudi – Poslednji poziv za ukrcavanje“. 

Specijalna olimpijada biće održana od 21. jula do 4. avgusta u Los Anđelesu.Takmičenje u Los Anđelesu okupiće više od 7.500 sportista iz preko 170 zemalja sveta.

Delegaciju Srbije čini 109 članova. Organizatori su pokrili sve troškove smeštaja i ishrane, a delegacije koje dolaze u Los Anđeles moraju same da obezbede avionski prevoz.

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter