0
Evropske lige

ROBERTO KARLOS: Nisam bio za otkaz Anćelotiju, ali Benitez je dobar izbor

Objavljeno: 15.06.15 u 10:10

Jedan od najboljih levih bekova u istoriji Real Madrida, Roberto Karlos, smatra da je njegov bivši klub imenovanjem Rafaela Beniteza na mesto glavnog trenera napravio odličnu selekciju.

Kao što je dobro poznato, Benitez je angažovan da na klupi „Los Blakosa“ zameni Karla Anćelotija koji je „popio“ otkaz nakon što nije uspeo da osvoji titulu u Primeri i nakon što je izgubio titulu prvaka Evrope porazom u polufinalu od Juventusa.

– Ne mogu da kažem da sam podržavao sve one koji su smatrali da bi Karlo Anćeloti trebalo da dobije otkaz. Nisam se slagao sa time kao što se svojevremeno nisam slagao ni sa otkazima Vinsenteu Del Boskeu niti Jupu Hajnkesu. Klub mora da pusti trenera da radi svoj posao, ali je Florentino već doneo svoju odluku, a on je glavni u Realu – istakao je Roberto Karlos.

– Benitez je dobar u dobroj fazi karijere i verujem da može da odradi dobar posao u Real Madridu. On je kvalitetan izbor, dobar je trener i zna kako klub funkcioniše iznutra. Želim mu sve najbolje, ali mu posao neće biti lak – smatra Karlos.

– U Realu je sve zasnovano na trijumfima, takva je kultura. Ukoliko se sezona ne završi osvajanjem nekog važnog trofeja, svi na to gledaju kao da je klub u velikoj krizi – naglašava Roberto Karlos.

– To nije slučaj samo u Real Madridu, tako je u svim velikim klubovima kao što su Čelsi, Barselona, Mančester junajted ili Mančester siti – ističe Karlos.

Baš kao i trener Karlo Anćeloti i krilni napadač Reala, Garet Bejl bio je kritikovan po dolasku u Real. Roberto Karlos smatra da je Velšanin prošao kroz nefer tretman.

– Nadam se da Bejl neće otići iz kluba. On je radio sjajno do sada i pokazao se kao odličan igrač. Ponekad fudbaleri naprave greške ili daju neke izjave i komentare koji mogu imati negativan efekat u javnosti. Ipak, po mom mišljenju on je fenomenalan igrač – podvukao je Karlos.

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter