in ,

MATIĆ: Nadam se da će okosnica tima ostati na okupu

FOTO: STARSPORT

Kapiten Čukaričkog Igor Matić se nada da će Čukarički zadržati okosnicu tima koji je osvojio Kup Srbije.

Matić se tek u nedelju pridružio ekipi na pripremama u Austriji, u Vindišgarstenu, jer je imao produženi odmor.

– Vidim da ima promena. Tu je nekoliko novih momaka. Čim su odabrani, siguran sam da imaju kvalitet. Biće im potrebno vreme da se prilagode i adaptiraju na naš sistem… Iskreno se nadam da će neka okosnica ekipe da ostane, verovatno će biti odlazaka, ali sve u svemu verujem da će Čukarički napraviti tim koja će odgovarati zahtevima i ambicijama kluba – rekao je Matić za sajt kluba.

Fudbaleri Čukaričkog u utorak igraju prvu od pet kontrolna utakmica, a protivnik od 18.30 će im biti Slovan iz Bratislave.

Lepo je pobeđivati na pripremama, ali, po mom iskustvu, rezultat iz tih mečeva nije uvek najbolji parametar kad se analiziraju mogućnosti u takmičarskim utakmicama. To su dva sveta različita, ali sigurno da su nam protivnici ozbiljni. Pokazaće gde se otprilike nalazimo u ovom trenutku. Nismo mi mnogo izgubili od takmičarskog ritma – kazao je Matić i dodao.

– Blizu je prva utakmica u Ligi Evrope, dosta će zavisiti od žreba, negde svi u ekipi i stručnom štabu imamo želju da se dogura što dalje. U odnosu na prošlu godinu biće nam sigurno teže, jer nismo povlašćeni u žrebu. Nadam se da ćemo imati sreće. Remeti naravno što reprezentativci nisu tu, ali se u Čukaričkom zna da su obaveze prema reprezentaciji prioritet – zaključio je Matić.

Diskusija

Ostavite komentar

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

Učitavanje

0

TERZIĆ: Želimo ‘Orlića’ sa Novog Zelenda, ali on je druga opcija

JOJIĆ I ĐURIČIĆ: Nemačka je favorit, ali ova naša generacija može do podviga