0
Fudbal

KOPA AMERIKA: Urugvaj srušio Jamajku, Argentina remizirala s Paragvajem

Objavljeno: 14.06.15 u 08:26

Kasno sinoć, u noći između subote i nedelje, završene su dve utakmice Kopa Amerika.

Fudbalska reprezentacija Urugvaja, inače branilac trofeja iz 2011. godine, savladala je Jamajku sa 1:0.

Jedini pogodak na meču bio je delo Kristijana Rodrigeza, igrača Atletiko Madrida, koji je u 52. minutu iskoristio gužvu u kaznenom prostoru posle prekida, i loptu je spveo u mrežu Jamajčana

Na taj način Urugvajci su upisali prva tri boda na šampionatu u Čileu i na pravi način su krenuli u odbranu titule.

(youtube: Copa America 2015)

A ako se za Urgvajce može reći da su krenuli sjajno, to se nikako ne može kazati za jednog od favorita, selekciju Argentine, koja je razočarala u susretu s Paragvajem odigravši tek 2:2.

 Ipak, za „Gaučose“ je počelo kao iz snova, pošto je ta selekcija povela u 29. minutu golom napadača Mančester sitija, Serha Aguera.

On je preskao jednu loptu ka golmanu Paragvaja, izbio je sa njim oči u oči i lako ga je zaobišao i poslao loptu u nebranjenu mrežu. Već u 36. minutu, Argentinci su duplirali prednost, pošto je Leo Mesi sa bele tačke povećao prednost na 2:0.

Većina ljubitelja fudbala pomislila je da su „Gaučosi“ završili posao posle ubedljivog vođstva, ali borbeni Paragvajci doneli su preokret.

Najpre je Valdez katapultom sa dvadesetak metara u 60. minutu smanjio prednost, da bi Barios u 90. minutu, posle prekida, doneo zlata vredno izjednačenje Paragvajcima

 

 

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter