12
Domaći fudbal

FOTO: STARSPORT

APSURDNA IZJAVA ĆURČIĆA: Momci su pokazali kako se bori za Srbiju!

Objavljeno: 14.06.15 u 00:05

Selektor reprezentacije Srbije Radovan Ćurčić rekao je posle poraza od Danske u petom kolu grupe I kvalfikacija za Evropsko prvenstvo da njegovi fudbaleri nemaju čega da se stide, jer su, kako je ocenio, odigrali dobru utakmicu.

– Nažalost, nismo dobili ovu utakmicu, mislim da smo zaslužili više. Ono što sam rekao igračima u svlačionici posle meča jeste da nemamo čega da se stidimo… Odigrali smo dobru partiju. Napravili smo par grešaka, što se na našu žalost dešava već duži period, a to je jedna te ista stvar – protivnik sve to kažnjava i otvara utakmicu nepovoljno po nas. Prvo, a naročito drugo poluvreme je model kako mi želimo da igramo. Nismo bili dovoljno dobri u završnici. Imali smo mnogo više situacija da završimo napade na bolji način – počeo je priču Radovan Ćurčić.

Srbija je u Kopenhagenu poražena od Danske sa 0:2 u utakmici petog kola Grupe I kvalfikacija za Evropsko prvenstvo 2016. godine u Francuskoj.

Reprezentacija Srbije posle pet odigranih utakmica ima samo jedan bod i zauzima, pretposlednje četvrto mesto sa minimalnim šansama da izbori plasman na kontinentalni šampionat.

– Šanse jesu minimalne, ali kao što sam rekao i prošli put, borićemo se dok šansa postoji. Nećemo odustati – rekao je Ćurčić.

On je dodao da igračima za prikazanu igru nema šta da zameri i dodao da su pokazali kako se bori za nacionalni dres.

– Nemam šta da zamerim. Nismo bili nagrađeni za dobru partiju. Danska je kvalitetna ekipa, a večeras nisu dominirali, čak, naprotiv, mi smo kontrolisali igru, pogotovo u drugom delu. Oni su nama probleme samo stvarali na pozitivne tranzicije, kao i protiv Portugala. U nekim situacijama u prvom delu, kada smo jurili rezultat, trebalo je brže da reagujemo, a ne da tražimo još neko dodavanje – rekao je selektor Srbije.

Na konstataciju novinara da se reprezentacija lako miri s porazima, Ćurčić je rekao da to nije tako i dodao da ekipi nedostaje samopouzdanja.

– Možda se na kraju meča stiče utisak da se lako mire s porazima, ali trebalo je da budete u svlačionici i da vidite da nije nimalo lako prihvaćen poraz. Znate, kada imate jedan bod i niste dugo dobili utakmicu u kvalfikacijama to utiče na ekipu… Njima nedostaje samopouzdanja i više vere u pobedu i u mečeve ulaze sa strahom od novog poraza i to se odražava na ekipu – rekao je Ćurčić.

Srbija će narednu utakmicu u kvalifikacijama za Evropsko prvenstvo odigrati na domaćem terenu protiv Jermenije 4. septembra.

0
0

12 Komentara

  1. ljudi sto se nervirate, jednostavno mi nemamo kvalitet i dugo ga necemo ni imati… Mi imamo par dobrih igraca u odbrani i to je to.. Ne mogu Matic, Ivanovic i Kolarov da resavaju utakmicu, jednostavno ostali igraci su previse losi.. Markovic je katastrofa igraca i ostali za njim.. Kada Ivanovic ode u napad i ako se ne vrati, protivnicki napad nema ko da spreci, jer su ostali previse lose… JEDNOSTAVO NEMAMO KVALITET!!

    0
    0
    Odgovori
  2. cela reprezentacija posle ovih kvalifikacija da ode u istoriju, a da ih kompletno zamene ovi mladi fudbaleri koji su dogurali do polufinala svetskog prvenstva!to je tim koji ne treba menjati, a ne ovi manekeni!

    0
    0
    Odgovori
  3. Šta lupaš tu pokazali su ne znanje i statičnost niko ne traži loptu u napadu NON-STOP lopta nazad ,ako štoperi rešavaju utakmice onda si selektore u pravu . U suštini tu smo gde jesmo zasluženo ,meni je neshvatljivo da ti momci igraju u jakim klubovima a za SRBIJU jedna velika „O“. Sa druge strane savez je kriv za ovakvog selektora koi je mali za ovakve stvari ,ANTIĆ je veliki ali nije skroman t.j preskup …

    0
    0
    Odgovori
  4. majstore moj odi i ti povedi i kolarova i ostale balvane.ivanovićeva izjava je za vic veka jos smo mladi a nije mlad da ima ugovor milionski i igra u čelziju,i bori se do poslednjeg minuta.sem stojketa svi nula

    0
    0
    Odgovori
  5. Najveću grešku si ti napravio kad nisi prepoznao da treba da zameniš dva balvana Ljajića i Fejsu zbog kojih smo i primili golove.

    0
    0
    Odgovori
  6. pa… ako nas selektor tako vidi ovu utakmicu… onda verovatno i nije za selektora…
    mozda nam treba , osim nove uprave u savezu, neko ko se razume u fudbal i prizna da smo totalno bili inferiorni dancima….

    0
    0
    Odgovori
  7. Gospodine selektore, da li smo gledali istu utakmicu? Uporedite Vašu utakmicu U20 protiv
    Španije i ovu večeras. Ako Vi ovo zovete zalaganjem za nacionalni dres, moje skromno mišljenje je da je ovo najblaže rečeno „sramota“. Ostavite srce na teren i neka izgubite to je
    poenta priče, a ne ovako, vuku se po terenu. Pratite statističke podatke da vidite koliko su
    pojedinci hodali a ne trčali,

    0
    0
    Odgovori
  8. Borbe je bilo, trcanja takodje ali ovde se videlo trenersko neiskustvo. Jedan od boljih poteza trenera je uvodjene Skuletica u zadnjem minutu. Kakvu podrsku imaju i kako se ophodimo prema njima, pa i ko nam vodi savez oni odlicno igraju

    0
    0
    Odgovori

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter