0
Ostali sportovi

FOTO: RSS

PIROVA POBEDA RUKOMETAŠICA: Jedno poluvreme malo za Svetsko prvenstvo!

Objavljeno: 13.06.15 u 18:22

Ženska rukometna reprezentacija Srbije neće braniti svetsko srebro osvojeno u Beogradu pre dve godine, pošto su u baražu za odlazak na Svetsko prvenstvo eliminisana od Rumunije. U revanšu naše rukometašice su pobedile sa 28:24, što je bilo nedovoljno za prolaz, s obzirom na poraz od šest razlike u prvom meču u Kraljevu.

Posle poraza u prvom meču u Kraljevu 26:32 i posle zaostatka na poluvremenu (11:12), izabranice Saše Boškovića bile su u odličnoj poziciji deset minuta pre kraja meča u Klužu. Imale su plus pet i napad, međutim, do magičnih šest golova prednosti nisu stigle.

Srpkinje su samo u tom drugom poluvremenu druge utakmice igrale u skladu sa epitetom vicešampionki sveta, ali to nije bilo dovoljno. Rumunke su uspele da izdrže pritisak naših devojaka i plasiraju se na Svetsko prvenstvo u Danskoj koje će se održatiod 5. do 20. decembra.

Jedina šansa za Srbiju da će otići na Svetsko prvenstvo ostaje u specijalnoj pozivnici, koje će deliti Svetska rukometna federacija (IHF).

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

PROČITAJTE OSTALE VESTI IZ RUBRIKE

Unesite pojam i stisnite enter