1
Domaći fudbal

FOTO: STARSPORT

‘ORLOVI’, DANAS LETITE: Reprezentacija Srbije u Kopenhagenu traži slamku spasa

Objavljeno: 13.06.15 u 10:41

Fudbalska reprezentacija Srbije večeras od 20:45 sati na stadionu Parket u Kopenhagenu fudbaleri A reprezentacije Srbije odigraće svoj peti meč kvalifikacija za Evropsko prvenstvo 2016. godine u Poljskoj.

Izabranici Radovana Ćurčića u prva četiri kola nisu opravdali nadimak A tima „Orlovi“. Tačnije, moglo bi se sa sigurnošću kazati da su više ličili na vrapce, male ptičice koje bezazleno crkuću i koji pod naletom „opasnih grabljivica“ poput goluba ostaju bez plena.

U ostalom, saldo od mizernih 1. (slovima: jedanog) boda iz četiri susreta govori više i bolje od bilo koje izrečene ili napisane reči. Šanse za odlazak na smotru najboljih evropskih fudbalskih selekcija svedenu su na (meta)fiziku. 

A kao što se dobro zna, Nikola Tesla se ne rađa svaki dan.

Međutim, to što je cilj nedostižan, nikako i nipošto ne sme značiti da se do istog ne treba potruditi doći. Predaja bez borbe odlika je kukavica, a nama u genima nije da to budemo. U ostalom, legenda kaže da je svojevremeno Knez Lazar pred bitku na Kosovu kazao da: „On ne odlučuje da li će ići u rat po tome kolika je sila koja mu preti, već koliku svetinju branim“.

FOTO: STARSPORT
FOTO: STARSPORT

Traže spas u zadnji čas: reprezentativci Srbije

Ne treba se zavaravati: Danci nisu svetska sila, iako u svom sastavu imaju i plemiće poput Lorda Bendera. Danci nisu ni plemići, barem ne u fudbalskom smislu. Ali Danci su ekipa koja je reprezentaciji Srbije u Beogradu očitali fudbalsku lekciju, odučivši ih od fudbala sa 3:1.

Svestan toga je Radovan Ćurčić.

– Znamo da nas čeka 90 minuta protiv odlično organizovanog protivnika. Danski tim funkcioniše kao da je reč o klubu, gde su igrači non stop na okupu. Jako dobro se poznaju, imaju mnogo kvaliteta, ali mi moramo da pokušamo to da neutrališemo i dođemo do važnih bodova – rekao je Ćurčić

Šanse za plasman reprezentacije Srbije na EP i dalje postoje. Međutim, za to nam je potreban trijumf u Kopenhagenu. Zato je pravi čas „Orlovi“ konačno polete. Zato je poslednji čas za „Orlove„.

Zato naši igrači danas moraju da se maksimalno pridržavaju izlizane foskule „da će ostaviti srce na terenu i dati 110% svojih mogućnosti“.  Jer čak ni pobeda nije garancija odlaska na završni turnir. Pobeda je samo – slamka spasa. 

A slamka je, nažalost, jedino ono što trenutno trenutno u rukama. Jer fudbalska reprezentacija Srbije je poput smrtnom bolešću obolelog čoveka koga je savremena medicina otpisala, pa se okrenu borbi putem alternativne…

Srpska fudbalska reprezentacija je: prežaljen slučaj… 

Grupa I

Ekipa Odigrano Pobede Nerešeno Porazi Dati golovi Primljeni golovi +/- Peona
Portugal Portugalija 4 3 0 1 4 2 2 9
Denmark Danska 4 2 1 1 6 4 2 7
Albania Albanija 4 2 1 1 4 5 -1 7
Serbia Srbija 4 1 1 2 6 6 0 1
Armenia Jermenija 4 0 1 3 3 6 -3 1
0
0

1 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter