2
Fudbal

FOTO: STARSPORT

RAČUNICA: Verujete li da Orlovi mogu do Evropskog prvenstva!? (ANKETA)

Objavljeno: 12.06.15 u 16:13

Fudbalska reprezentacija Srbije u subotu u Kopenhagenu nastavlja grčevitu borbu za plasman na EURO 2016. Izabranicima Radovana Ćurčića preko je potrebna pobeda kako bi ostali u trci za plasmanom na kontinentalni šampionat.  

Iako tabela govori da su Orlovima šanse minimalne, one i dalje postoje, a u slučaju pobede u Danskoj, sve bi moglo da se preokrene već na jesen. 

Naime, na tabeli vodi Portugal sa devet bodova, a slede Danska i Albanija sa po 7. Naša selekcija ima jedan bod, ali je očekuju gostovanja direktnim rivalima – Danskoj i Albaniji. 

FOTO: uefa.com
FOTO: uefa.com

Pošto je igri ostalo još 12 bodova, naši fudbaleri nemaju pravo na grešku, naročito u naredna dva meča – u subotu protiv Danske, a potom u septembru protiv Jermenije u Beogradu. 

U slučaju poraza u Kopenhagenu, Srbija će i matematički ispasti iz trke za plasman na EURO, dok bi bodom šanse bilo minimalne.

Najveći i glavni kandidat u trci upravo je selekcija Albanije, koja u junu neće igrati kvalifikacioni meč. Albanci imaju težak raspored, a posle prijateljske utakmice protiv Francuza, do septembra neće imati nijedan takmičarski meč. Albanija najpre gostuje Dancima, a potom dočekuje Portugalce, u slučaju oba poraza, a i oba trijumfa naše selekcije, u međusobni duel u Tirani, Albanija i naše selekcija bi imale isti broj bodova – 7.  

FOTO: STARSPORT
FOTO: STARSPORT

Za našu selekciju bi najvažnije bilo da osvoji šest bodova protiv Danske i Jermenije, a da Albanci ne uzmu više od dva boda u Danskoj i kod kuće sa Portugalom, jer bi tako Srbija i dalje u Tirani mogla pobedom da zauzme treće mesto koje vodi u baraž. 

Postoji čak i varijanta da se naši fudbaleri bore i za drugo mesto koje vodi direktno u Francusku, ali za to im je za početak potrebna pobeda od dva ili više golova u Kopenhagenu.

Sve u svemu, pobeda u subotu bi nam ulila nadu, remi bi nas držao “na aparatima“, a poraz nas vraća u Beograd bez Francuske.  

Pogledajte raspored do kraja kvalifikacija, pa glasajte u našoj anketi – verujete li u naše Orlove?

 [stextbox id=“hotsport_text_box“]

Raspored do kraja kvalifikacija:

13. jun:
Jermenija – Portugal
Danska – Srbija

4. septembar:
Danska – Albanija
Srbija – Jermenija

7. septembar:
Albanija – Portugal
Jermenija – Danska

8. oktobar:
Albanija – Srbija
Portugal – Danska

11. oktobar:
Jermenija – Albanija
Srbija – Portugal

[/stextbox] 

Mogu li Orlovi da se kvalifikuju na EURO 2016?

Pogledaj rezultate

Loading ... Loading ...
0
0

2 Komentara

  1. I opet pocinjemo sa racunicama…. ako ovaj ovoga pobedi mi idemo dalje…. Pitam se da li ce doci vreme kada nam nece trebati matematicki strucnjaci i proroci da nam kazu pod kojim uslovima mozemo se plasirati na neko SP ili EP?!?!!??!

    0
    0
    Odgovori

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter