1
Domaći fudbal

FOTO: www.fkcukaricki.rs

NOVA SILA SRPSKOG FUDBALA: Čuka u mlađim kategorijama pretekla Crvenu zvezdu

Objavljeno: 12.06.15 u 11:29

O uspesima prvog tima fudbalskog kluba Čukarički manje više sve je poznato. Kvalitetan rad je dobio potvrdu u osvajanju trećeg mesta u šampionatu i u trofeju nacionalnog kupa, prvog u istoriji kluba.

U Čukaričkom se radi maksimalno profesionalno i svake sezone raste nivo ozbiljnosti u klubu u svim segmetnima poslovanja. To što je posebno važno i značajno, jesu mlađe kategorije odnosno odgovarajući razvoj talentovanih i perspektivnih igrača koji će u budućnosti doprineti novim uspesima prvog tima.

Kada je reč o mlađim kategorijam u protekloj sezoni ostvareni su zacrtani ciljevi. Kod petlića (generacija 2002. godište i mlađe) selekcija Čukaričkog je zauzela drugo mesto, iza Partizana i ispred Crvene zvezde. Kod starijih pionira (generacija 2000. godište i mlađe) Čukarički je takođe drugi i to opet između Partizana i Crvene zvezde. Kadeti (1998. godište i mlađi) su šampionat završili na petom mestu, dok su omladinci (1997. godište i mlađi) bili deveti.

– Sve kategorije su ostvarile planirane rezultate. Posebno smo ponosni na plasman petlića i starijih pionira. Obe selekcije su imale izuzetno uspešnu sezonu. Što se tiče kadeta, oni su pun potencijal i kvalitet pokazali u prolećnom delu šampionata u kojem su bili druga najuspešnija ekipa prvenstva sa samo jednim porazom – kaže Zoran Popović, direktor omladinske škole FK Čukarički.

– Za omladince je bilo planirano da opstanu u ligi, a taj cilj je i ostvaren. Razlog više da budemo ponosni je i zbog činjenice da u svim selekcijama imamo veliki broj reprezentativaca. Počevši od mlade reprezentacije Srbije do petlića što je na neki način veliko priznanje za sve što se radi u Čukaričkom. Težićemo ka tome da se taj broj igrača povećava iz sezone u sezonu – konstatovao je direktor omladinske škole FK Čukarički Zoran Popović.

Pripreme za omladince i kadete počinju već u julu. Ono što je naročito važno za razvoj mlađih kategorija Čukaričkog jeste saradnja sa Red Bul akademijom iz koje su u više navarata odali priznanje našem klubu za rad sa talentovanim i perspektivnim fudbalerima.

0
0

1 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter