0
AdmiralBet ABA Liga

FOTO: STARSPORT

LISAC UBEĐEN: ABA liga će opstati!

Objavljeno: 12.06.15 u 16:57

Generalni menadžer košarkaške Jadranske lige Roman Lisac rekao je danas da će u utorak u Zagrebu biti održan sastanak rukovodstva lige, klubova i nacionalnih Saveza i dodao da veruje da će biti prevaziđeni svi problemi oko regionalnog takmičenja. 

– Na sastanak su pozvani predstavnici klubova, federacija i čelnici lige. Zahvalio bih se srpskoj federaciji, predsedniku Draganu Đilasu i klubovima, koji imaju volju da se dođe do rešenja – rekao je Lisac agenciji Beta.

Na pitanje da li očekuje da će se doći do rešenja i da će Jadranska liga opstati, Lisac je kratko kazao:

– Daj, bože, da se dođe do rešenja. Mislim da će Jadranska liga opstati, jer je to dobro za basket i za ceo region.

Košarkaški savez Srbije je ranije ove nedelje, nakon sastanka s predstavnicima klubova, pozvao klubove, saveze iz regiona i rukovodstvo Jadranske lige na sastanak kako bi se prevazišli nastali problemi.

Predsednik Dragan Đilas je posle tog sastanka poručio da je ovakva Jadranska liga prošlost i da mora da se transforimiše i da bude u skladu sa zahtevima FIBA-e i standarima Evrolige.

Jadranska liga je, odlukom FIBA Evropa od 7. marta, izgubila priznanje FIBA, jer je jedina liga u Evropi koja je odbila da dostavi statusnu dokumentaciju.

FIBA Evropa je zatražila promenu upravljanja Jadranskom ligom kako bi klubovi i nacionalni savezi dobili šira ovlašćenja. FIBA je zemljama učesnicama ABA lige zapretila izbacivanjem reprezentacija iz međunarodnih takmičenja ukoliko se ne reši vlasnička struktura Jadranske lige ili ako priznaju postojeće takmičenje.

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter