1
AdmiralBet ABA Liga

FOTO: STARSPORT

KLS-FINALE: Zvezda bolja od Partizana i superraspoloženog Mačvana (FOTO)

Objavljeno: 12.06.15 u 23:00

U prvom meču finala plej-ofa KLS lige Crvena zvezda je kao domaćin savladala Partizan 78:64 (17:19, 18:15, 19:10, 24:20) i povela sa 1:0 u seriji.

Crveno-beli su napravili prvi korak ka tituli prvaka Srbije, u utakmici u kojoj smo videli malo lepe košarke, ali veliku borbu i želju sa obe strane. Četa Dejana Radonjića bila je kocentrisanija od učenika Duška Vujoševića u drugom poluvremenu kada je i napravila osetniju razliku koju je čuvala do konačnih 78:64.

FOTO: STARSPORT
FOTO: STARSPORT

Prvo poluvreme je bilo veoma neizvesno. Dva tima su se sve vreme menjala u vođstvu. Crvenu zvezdu su predvodili Vilijams asistencijama i Cirbes poenima, dok je sa druge strane briljantan bio Mačvan sa neverovatnih 16 poena i sedam skokova za 20 minuta. Ipak, Crvena zvezda je na veliko odmor otišla sa minimalnim vođstvom 35:34.

Početkom drugog poluvremena Crvena zvezda je imala prednost od tri do pet poena, crno-beli su uspevali da se vrate, ali je po šampiona Srbije bilo kobno poslednjih tri minuta kada je rival napravio seriju 9:0 i otišao na „plus“ 54:44. Četa Dejana Radonjića je posle toga umešno čuvala prednost, a otežavajuća okolnost za Partizan bile su povrede Milurinova i Mačvana sredinom četvrte četvrtine. Desetkovani crno-beli nisu imali snage da se više vrate u meč, te je Zvezda slavila sa ubedljivih 78:64 i povela sa 1:0 u seriji.

FOTO: STARSPORT
FOTO: STARSPORT

Crveno-bele je do pobede vodio Cirbes sa 17 poena, po 14 su ubacili Dženkins i Kalinić, dok je Vilijams „upisao“ 11 koševa. Sa druge strane briljirao je Mačvan sa 24 poena i 14 skokova, Milosavljević j ubacio deset, dok su ostali bili ispod proseka, što je bilo nedovoljno da se savlada Crvena zvezda.

Drugi meč finalne serije na programu je u ponedeljak, a domaćin je Partizan.

CRVENA ZVEZDA – PARTIZAN 78:64 (35:34)

Hala: Pionir. Gledalaca: 5.500. Sudije: Belošević, Jovičić i Nikolić.

CRVENA ZVEZDA: Vilijams 2, Rebić, Dangubić 8, Mitrović 14, Lazić 4, Blažič, Kalinić 5, Marjanović 5, Kaplanović, Tejić, Dženkins 14, Cirbes 17.
PARTIZAN: Pavlović 2, Tepić 9, Marinković 4, Dalo 7, Milutinov 4, Milosavljević 10, Mačvan 24, Đumić, Andrić 2, Milutinović, Glišić, Bezbradica 2.

0
0

1 Komentara

  1. Prskaj bednike po faci ! ZVEZDA PONOS POŠTENE SRBIJE, NAJVEĆI BREND NA BALKANU I JEDINI KLUB KOJI NIKADA NIJE ISPADAO IZ PRVE LIGE! ! ! ! !

    0
    0
    Odgovori

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter