0
Košarka

FOTO: STARSPORT

SAŠA KAUN: Dosta mi je Evrope – NBA ili se povlačim!

Objavljeno: 11.06.15 u 11:04

Centar CSKA Moskve šokirao je košarkašku javnost u celom svetu kada se izjasnio da će završiti karijeru u 30. godini, ali je pod pritiskom sada malo pojasnio svoju odluku.

Aleksandar Kaun godinama je jedan od najboljih igrača moskovskog CSKA, nadaleko je poznata njegova sjajna saradnja sa plejmejkerom Milošem Teodosićem i čini se da se upravo sada nalazi u zenitu svoje karijere. Baš zato je sve iznenadila njegova odluka da tako rano okonča svoju košarkašku karijeru.

– Ljudi me zovu i šalju mi mejlove tipa ’svaka čast na povlačenju’ i slično – rekao je Kaun uz osmeh i nastavio:

– Čak mi je i moj agent rekao da i u SAD govore o mom povlačenju. Neću više igrati u Rusiji, prilično sam siguran da neću igrati ni u Evropi, ali to ne znači da sam završio. Ako budem imao opciju da zaigram u NBA, razmotriću to. Videću koje su mi opcije – ako ih ne bude bilo, onda sam završio – dodao je 30-godišnji ruski centar.

U NBA ligi su svi bili šokirani vešću da će završiti karijeru, s obrirom da se na američkom kontinentu spominjala buduća saradnja dvojice velikih prijatelja – Kauna i Dejvida Blata, stručnjaka na klupi Klivlend Kavalirsa.

– Moj agent će razgovarati sa njima i videti žele li da me dovedu ili da me trejduju. Otvoren sam za sve prilike. Poznajem dobro Dejvida Blata, bio mi je trener nekoliko godina u reprezentaciji i sjajan je – pohvalio je svog bivšeg trenera Saša Kaun.

Mnogi mediji preneli su informaciju da se Saša Kaun zasitio košarke, te da je taj umor od konstantne borbe pod obručima presudio.

– To nije tačno, volim je. Imao sam nekoliko sjajnih godina sa CSKA i srećan sam zbog prilike da igram za reprezentaciju. Ipak, mislim da je sada dobro vreme da napravim sledeći korak ili da probam nešto drugo – zaključio je Kaun.

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter