0
Košarka

ENDESA, PLEJ-OF: Real čeka protivnika u finalu

Objavljeno: 11.06.15 u 22:56

Aktuelni evropski prvaci, košarkaši madridskog Reala prvi su finalisti plej-ofa Endesa lige pošto su prvi došli do tri pobede u polufinalnoj seriji protiv Valensije i to večerašnjim trijumfom od 90:84 (24:22, 23:27, 25:17, 16:18) i to na gostujućem terenu.

Povredama osakaćeni tim Karlesa Durana bio je ravnopravan protivnik Realu u sva četiri meča, ali nije imao sreće da zabeleži više od jednog trijumfa. Večerašnji meč presudila je bolja igra Madriđana u trećoj deonici kada su imali i svesrdnu pomoć arbitara.

Sa po 12 poena Real su do pobede vodili Noćioni, Rejes i Fernandez, a Ajon je dodao 10 poena. U domaćem timu bolji od ostalih bio je Bojan Dubljević koji je uz 24 poena imao i osam skokova, a uz njega dvocifreni su bili Lučić sa 14, Vives sa 13 i Sato sa 10 poena. Nemanaj NEdović je upisao dva poena i dva skoka.

Real će u finalu igrati protiv boljeg iz duela Barselone i Unikahe, a u toj seriji je trenutno 2:1 za Katalonnce.

Najbolji potez meča u Valensiji izveo je srpski reprezentativac Vladimir Lučić, a pogledajte i kako je Nenad Krstić reagovao na sudijsku nepravdu u Istanbulu.

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter