0
Košarka

FOTO: youtube, crop

DEJVID BLAT: Pun sam sran** o Delavedovi!

Objavljeno: 11.06.15 u 09:17

Košarkaši Klivlend Kavalirsa poveli su sa 2-1 u finalnoj seriji sa Golden Stejt Voriorsima, a jedan od heroja ovog vođstva, osim naravno Lebrona Džejmsa koji igra iznad nivoa mašine, bio je australijski plejmejker, Metju Delavedova. 

Naime, ovaj 24-godišnji košarkaš, koji je tokom sezone igrao zamenu Kajriju Irvingu, dobio je šansu na najvećoj pozornici posle povrede startnog plejmejkera Kavsa.

Ne samo što ju je maksimalno iskoristio, već je i heroj dve pobede, pošto je u završnicama susreta pogađao važne šuteve, osvajao važne lopte i grabio krucijalne skokove.

Zbog svega toga predstavnici „sedme sile“ u superlativu su izveštavali o rolama Delavedove, a sve to se nimalo nije svidelo strategu tima, Dejvidu Blatu, koji ima mnogo toga da zameri novinarima širom globusa.

– U martu sam čitao kako ne radim dobro i kako koristim Delavedovu previše na terenu i kako vrlo verovatno na sebe gledam kao Australijanca. I iskren da budem, bio sam prepun sranj* o Delavedovi. Sve to sam mogao da pročitam, kako ne znam šta radim, kako ga previše držim na terenu… Čekam da kažem ovo jako dugo vremena – istakao je Dejvid Blat, očigledno svestan kvaliteta svog rezervnog plejmejkera.

Ali, kada je reč o onome što Australijanac radi na terenu, Blat ima samo reči hvale.

– A šta mislim o tome što je publika zavolela Delavedovu? Pa šta tu ima čudno? Momak igra celim srcem. Dušu ostavlja na terenu. Šta tu ima da se ne voli? – poručio je Blat.

On je dodao da Imam Šampert oseća bol u ramenu, ali da nema većih problema. O zdravstvenom stanju Delavedove kazao je da je ‘dehidrirao’.

– Očekujem da će obojica igrati na četvrtom meču. Pričao sam sa Delavedovom i rekao mu da ću mu skratiti minute sutra, a on je kazao: ‘Ne, nećeš’. Želi da igra – podvukao je Blat.

 

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter