0
Košarka

FOTO: kiksologits

MOGLO JE DRUGAČIJE: Klej Tompson bio na meti Vizardsa koji su ga hteli umesto Veselog

Objavljeno: 10.06.15 u 09:48

Vašington Vizardsi razmišljali su da izaberu sada košarkaša Golden Stejt Voriorsa Kleja Tompsona umesto nekadašnjeg igrača Partizana Jana Veselog koji se tada nalazio na 6. poziciji 2011. godine.

„Leteći Čeh“ bio je za pet pozicija bolje plasirani košarkaš na draftu koji je održan u Nju Džersiju pre 4 godine, pa je tadašnji glavni trener Vizardsa Flip Sanders ipak odlučio da ne rizikuje i u ekipu povukao upravo sadašnju uzdanicu Fenerbahče Ulkera.

Klej Tompson je tada oduševio aktuelnog šefa struke Minesote Timbervulvsa na kampu koji je održan pre biranja igrača, ali je Veseli delovao kao „sigurniji“ pik i bio je bolje rangiran gledajući nekoliko parametara.

– Imali smo ga (Tompsona) u vidu. Međutim, ne daj Bože da budete nekonvencionalni i izaberete nekoga ko vam se više sviđa u odnosu na nekoga drugog – naveo je Sanders.

Ovaj 25-godišnji bek u sezoni 2014/15 u proseku postiže 21.7 poena, 3.2 skoka i 2.9 asistencije, dok trenutno igra finale NBA lige sa Voriorsima protiv Klivlend Kavalirsa. S druge strane, Veseli je u celoj karijeri „preko bare“ po sezoni najviše upisivao svega 4.7 poena, a prošle godine se vratio u Evropu i sarađuje sa Željkom Obradovićem u turskom Fenerbahčeu.

Prvi pik na draftu iz 2011. godine bio je Kajri Irving, takođe košarkaš tima (Kavalirsa) koji učestvuje u ovogodišnjem finalu, iako isti ne igra zbog povrede.

 
0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter