0
Domaći fudbal

Foto: FK Čukarički

ČUKARIČKI ‘UPALIO MOTORE’: Osvajač Kupa će i u novoj sezoni igrati lep fudbal! (FOTO)

Objavljeno: 10.06.15 u 13:31

Posle najuspešnije sezone u istoriji kluba, u kojoj je Čukarički bio treći u prvenstvu, osvojio Kup Srbije i plasirao se u kvalifikacije za Ligu Evrope, vreme je za nove izazove. Brđani su danas počeli pripreme za novu sezonu, a treneru Vladanu Milojeviću se javilo 18 igrača.

Vremena za odmor nije bilo mnogo, s obzirom na to da je prošla sezona završena 24. maja.

– Nismo mnogo odmarali, prošle do 20. juna, sada već krećemo sa radom jer već 2. jula igramo kvalifikacioni meč za LE, a i naše prvenstvo kreće ranije. Plan i program je da za ova dva tri, dana pre polaska u Austriju obavimo lekarske preglede u Zavodu. U subotu putujemo na pripreme i tamo bismo trebali da ostanemo do 28. S obzirom na to da je žreb za kvalifikacije za LE 22. juna, u zavisnosti uod zemlje u kojoj budemo igrali, možda u hodu pravimo izmene i vratimo se ranije – rekao je Milojević.

Koji je cilj za narednu sezonu?

– Ne dajem velike izjave, kao i obično. Cilj je da budemo što bolje plasirani, da igramo lep fudbal, da uživamo u svakoj utakmici, kao i svi koji nas gledaju. Crta se podvlači na kraju, znate kako glasi ona izreka ‘Spremamo ražaw a zec još u šumi’. Želimo da nadogradimo ono što smo imali prošle godine, a  do sada je atmosfera bila naše glavno oružje.

Rendulić, koga želi Partizan, i Ukah su na izlaznim vratima?

– Zoran je pod znakom pitanja, Ukahu je istekao ugovor, kao i Ristiću, Todoroviću…  Ostojić je sa nama. Razgovaramo, neki su duže na odmoru… Za sada nema odlazaka, a i da ih ne bude, opet će nam biti potrebna pojačanja. Na svakom mestu smo imali po dvojicu, prvenstvo je dugo, konkurencija mora da bude dobra, tu su i žuti kartoni, povrede, rotacije. Nisu tim 11, 12 igrača, nego fond od 25, a i akcenat je na našoj školi. 

Kakva je situacija sa Srnićima?

– Naši su igrači i dug je put od nekih priča do toga dok nešto ne bude zvanično. Čukarički nikome neće praviti probleme, videćemo svi zajedno šta je najbolje. Ako bude nečeg konkretnog, pričaćemo.

CUKA PRIPREME (1)
foto: FK Čukarički

 

Na pripremama neće moći da računa na reprezentativce (Manića koji je na SP za igrače do 20 godina i na Stevanovića, Stojiljkovića, Stojkovića i Srnića koji su sa maldom selekcijom i pripremaju se za EP u Češkoj (17-30. jun).

– Drago mi je zbog Staniše, kluba i Srbije i uspeha celokupne reprezentacije. Budim se kao i svi, dobro igraju i na pravi način reprezentuju srpski fudbal. Potencijal su, naša budućnost i treba to pametno iskoristiti i za A reprezentaciju sutradan. Želim im uspeh, kao i mladima u Češkoj, ali i Ćurčiću u duelu sa Danskom i malo sreće. Mi ćemo biti u okrnjenom sastavu, priključio nam se golman Petrić i u hodu ćemo obavljati razgovore sa igračima. Nadam se da ćemo u Austriji da iskompletiramo tim i da ćemo se kvalitetno pripremiti za početa kvalifikacija, a obro je i što naše prvenstvo počinje 18. jula.

Šta je sa Stojiljkovićem koji se vratio u Beograd zbog povrede?

– Obavešten sam da je povređen, na terapiji je. Mislim da nije ništa ozbiljno, ima otok, naša medicinska služba će posle magnetne rezonance videti šta i kako dalje.

U autobusu za Austriju biće trojica igrača koji su bli na pozajmicama.

Gemović, Radovanović i Zvrko idu sa nama na pripreme i videćemo ko još, imamo dva, tri dana da odlučimo. Biće sigurno dolazaka i odlazaka,a li cilj nam je da 90 odsto igrača koji čine fond bude na pripremama.

Pred Čukaričkim je, pored kvalifikacija za LE, pre početka prvenstva i meč za Superkup Srbije, 11. juna.

– Nisam baš siguran da li će se to igrati od ove godin. U planu nam je utakmica 2. jula i to nam je najbitnije, a ovo ako se igra, sa zadovoljstvom ćemo igrati. To je nešto najlepše i nikada nisam razumeozašto jedno mi to nismo imali, kada svi to imaju kao uvod u zvaničan početak sezone – zaključio je Milojević.

A. Đ. – D. N.

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter