1
AdmiralBet ABA Liga

FIBA SVIM KOŠARKAŠKIM SAVEZIMA: Krajnji rok vam je 18. jun!

Objavljeno: 09.06.15 u 23:36

Nastavljaju se ratovi saopštenjima u borbi koja traje u košarkaškoj Evropi, a novi korak napravila je FIBA koja je svim nacionalnim savezima dali rok da se izjasne do 18. juna, nakon čega bi velike probleme mogli da imaju nacionalni timovi.

Generalni sekretar FIBA Patrik Bauman konstatovao je da nijedan od nacionalnih Saveza sa prostora bivše SFRJ nije odgovorio na njegovo cirkularno pismo od 29. maja, u kome je tražio da se ‘prevaziđe kontradiktorna pozicija klubova i Saveza’ u pogledu ABA lige.

Jedini ko je odgovorio jeste skopski MZT koji je obavestio FIBA da će i sledeće godine učestvovati u regionalnom takmičenju.

– Podvlačimo da vaš odgovor na prethodno pismo, zajedno sa izveštajem o merama preduzetim da biste vi i vaši članovi (klubovi) došli u potpunu saglasnost sa Statutom i regulativom FIBA, mora biti dostavljen pre sastanka Izvršnog komiteta FIBA zakazanog za 18. jun – piše Savezima generalni sekretar Svetske košarkaške asocijacije.

Dakle, to je krajnji rok za odgovor, nakon čega bi nacionalne selekcije mogle da budu sankcionisane, pre svega sa Evrobasketa 2015. godine, o čemu je govorio Aleksandar Đorđević. Predsednik KSS-a Dragan Đilas baš iz tog razloga pozvao je klubove da istupe iz regionalnog takmičenja, dok je trener Partizana Duško Vujošević zatražio pojašnjenje FIBA o njihovim pravim namerama.

0
0

1 Komentara

  1. FIBA hoce da unisti jednu od naj jacih liga u evropi. Sve je dobro funkcionisalo dok se FIBA nije pocela petljat u ABA ligu. Klubovi iz ABA lige imaju pravo ucesca u evropskoj ligi a to njima smeta jer kad FIBA funkcioneri i sudije dodju u pioner ili arenu noge im se tresu jer Zvezda i Partizan imaju najbolje navijace na svetu. ABA liga je jako vazna za sve klubove iz bivse YU. Hoce da nas zavade jeb… im mater. Pozdrav iz BIH

    0
    0
    Odgovori

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter