2
Košarka

FOTO: STARSPORT

DUŠKO VUJOŠEVIĆ: Šta uopšte FIBA želi – Evroligu ili zavođenje reda u regionalnoj ligi?

Objavljeno: 09.06.15 u 23:09

Trener Partizana Duško Vujošević posle meča u Valjevu imao je zanimljivo zapažanje o aktuelnoj situaciji u vezi regionalnog takmičenja, kao i gorućem problemu zbog kojeg će srpski timovi najverovatnije istupiti iz tog takmičenja.

Partizan je nešto teže nego što se očekivalo savladao Metalac u Valjevu i tako u dve utakmice obezbedio plasman u finale državnog prvenstva.

– Očekivao sam ovakvu utakmicu protiv Metalca, kao što izgleda da većina mojih igrača nije očekivala. Znao sam da će Metalac želeti da se pobedom oprosti od svojih navijača i bili su blizu toga, jer smo im u nekim trenucima serijom loših poteza, kada se rezultat lomio, omogućil da se rezultatski približe – rekao je Vujošević, a zatim dodao:

– Dobro je da smo pobedili, jer da smo igrali još jednu utakmicu u Beogradu Zvezda bi se za to vreme odmarala, a i ovako ima dan više odmora, pa sa te strane ne bismo bili ravnopravni u finalu – istakao je strateg Partizana.

O finalu protiv Crvene zvezde…

– Očekujem ravnopravan tretman u finaloj seriji, pokušaćemo da odbranimo titulu. Nije prvi put da u ta nadmetanja ulazimo u neravnopravnom položaju, ali ni igrači, ni ja, ni navijači se nećemo unapred predati -rekao je Vujošević na konferenciji za novinare posle utakmice.

Mnoge je zanimalo Vujoševićevo mišljenje o krizi koja je zahvatila regionalnu ABA ligu i novinama o kojima smo već pisali, trener Partizana imao je spreman odgovor.

– Ukoliko bi me oni koji u ime Partizana učestvuju u razgovorima pitali za mišljenje, ja bih ponovio da je regionalna liga sa puno slabosti bolja nego što bi bila bilo koja republička liga pojedinačno. Sa druge strane, treba vrlo precizno sa FIBA razjasniti šta ona traži, s obzirom na to da ima vrlo oprečnih informacija zašto ne uzme pod svoje Evroligu, nego moć dokazuje zavođenjem reda u regionalnoj ligi – rekao je Vujošević.

Ovde pročitajte i šta je selektor Aleksandar Đorđević rekao o ovom problemu.

0
0

2 Komentara

  1. FIBA hoce da unisti jednu od naj jacih liga u evropi. Sve je dobro funkcionisalo dok se FIBA nije pocela petljat u ABA ligu. Klubovi iz ABA lige imaju pravo ucesca u evropskoj ligi a to njima smeta jer kad FIBA funkcioneri i sudije dodju u pioner ili arenu noge im se tresu jer Zvezda i Partizan imaju najbolje navijace na svetu. ABA liga je jako vazna za sve klubove iz bivse YU. Hoce da nas zavade jeb… im mater. Pozdrav iz BIH

    0
    0
    Odgovori

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter