0
Fudbal

FOTO: STARSPORT

SPAS U POSLEDNJI ČAS: ‘Srpski Roben’ ipak ide na Evropsko prvenstvo

Objavljeno: 08.06.15 u 09:31

Pre nekoliko dana ovdašnja javnost bila je skoro zgranuta podatkom da je uprava Štutgarta zabranila Filipu Kostiću da ide na Evropsko prvenstvo za igrače do 21 godine.

Međutim, uprava kluba kome je sprski internacionalac u značajnoj meri pomogao da opstane u Bundesligi, ipak, na kraju je revidirala svoj stav i igraču koga nazivaju i „Srpski Roben“ na kraju je dopustila da se priključi nacionalnom timu.

Tako će Filip Kostić ipak bukiarti svoje mesto u avionu koji leti putem Češke na takmičenje koje će se odigrati od 17. do 30. juna.

Kako prenosi Sportski žurnal, ovakav razvoj događaja bio je moguć nakon apela generalnog sekretara FSS Zorana Lakovića, i potresednika FSS, Save Miloševića, koji su svim silama ubeđivali Štutgart da promeni stav i dozvoli svom prvotimcu da se posle utakmice „A” tima protiv Danske u Kopenhagenu 13. juna dan kasnije priključi taboru „Orlića“ u Pragu.

– Kostić ima veliki motiv da igra na EP. Zahvalan sam čelnicima FSS što su učinili sve da nam se priključi u prvobitno planiranom terminu. Dao je veliki doprinos plasmanu među osam najboljih i mnogo će nam značiti na završnom turniru – rekao je selektor Mladen Dodić.

– Zajedno sa njim, tri dana pre početka šampionata u Češkoj, pridružiće nam se Filip Đuričić, on nije ostavio mogućnost klubu da utiče na njegovu odluku jer je izričit i motivisan da igra za mladu reprezentaciju – istakao je Dodoić..

 

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter