0
ATP

ROLAN GAROS: Novaku Pariz i dalje neostvareni san, Vavrinka je šampion!

Objavljeno: 07.06.15 u 18:27

Srpski teniser Novak Đoković nije uspeo da osvoji Rolan Garos, pošto je u finalu uzgubio od Stanislasa Vavrinke sa 3:1 (4:6, 6:4, 6:3, 6:4).  

Đoković je posle tri sata i 12 minuta igre poražen od Vavrinke rezultatom 4:6, 6:4, 6:3, 6:4 i ostao bez jedine Gren slem titule koja mu nedostaje.

Novak Đokovi će je odlično otvorio meč i poveo sa 1:0 u setovima, ali je u nastavku Švajcarac odigrao verovatno i svoj najboli meč u karijeri. Imao je 59 direktnih poena, dok je Novak oscilirao u igri i bio je ispod svog nivoa.  

Srpski reprezentativac je imao dan odmora manje, pošto je njegov polufinalnu duel protiv Endija Mareja prekinut u petak, a u subotu se završio posle pet setova.

Vavrinka je bio osmi nosilac u Parizu, a ovo mu je drugi grend slem trofej u karijeri, posle Australijan Opena 2014.

Đoković je ostao na osam grend slemova, ali i bez trofeja na Rolan Garosu iz tri finala.

Novak je posle dva poraza od Nadala u finalima doživeo i treći neuspeh, a od navijača je ponovo dobio višeminutni aplauz na ceremoniji dodele pehara.

I dalje su samo Fred Peri, Don Badž, Rod Lejver, Roj Emerson, Andre Agasi, Rodžer Federer i Rafa Nadal ostati jedini teniseri koji su kompletirali Gren slem tokom karijere.

Vavrinka je osvojio svoj drugi trofej na najvećim turnirima u tenisu, posle pehara na Australijan openu 2014. godine.

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter