0
Fudbal

Foto: STARSPORT

GENERALNA PROBA ZA DANSKU: Hoće li ‘Orlovi’ konačno poleteti, za početak protiv Azerbejdžana?

Objavljeno: 07.06.15 u 13:36

Fudbalska reprezentacija Srbije danas od 17 časova protiv Azerbejdžanja u Beču igra prijateljski meč, koji će biti generalna proba pred kvalifikacioni meč sa Danskom. 

– Azerbejdžan smo izabrali iz čisto praktičnih razloga. Nismo hteli posebno atraktivnog rivala u uobičajenom FIFA terminu. Cilj je, naravno, što bolja priprema za ono što nas 13. juna čeka u Kopenhagenu – pojasnio je selektor Radovan Ćurčić.

Srbija još čeka prvu pobedu u kvalifikaijama za EP. Do sada su Orlovi odigrali sa Jermenijom 1:1, Albanijom službeno 3:0, Danskom 1:3 i Portugalijom 1:2.

Kad pogledamo tabelu i vidimo da imamo bod iz četiri utakmice, jasno je da postoji određena psihološka barijera. Ekipa nije bila na najboljem nivou, ali moramo to da prebrodimo i da nađemo način da pritisak koji nosimo uspemo da kontrolišemo. Moramo konačno da uradimo ono što se očekuje od nas – rekao je kapiten Branislav Ivanović.

„Orlovi“ imaju šest bodova manje od Danske i Albanije, a osam od Portugalije.

Kakve da nam budu glave kada svi znamo da imamo samo jedan bod na tabeli naše grupe. Da imamo 12 bodova i glava i telo bi nam bili drugačiji danas u Austriji i za neki dan u Danskoj – istakao je selektor Ćurčić.

Srbija sa Azerbejdžanom igra u Sankt Peltenu, na stadionu „NV arena“ kapaciteta 8.000 mesta od 17 časova. Pobeda je neophodna, za samopouzdanje i ono što tek predstoji.

A do kraja kvalifikacija za EP Srbiju očekuju još mečevi protiv Danske (13. juna), Jermenije (4. septembra), Albanije (8. oktobra) i Portugalije (11. oktobra).

Kakav li će biti rasplet u grupi?

Tabela: 1 Portugalija 9, 2 Danska 7, 3 Albanija 7, 4 Srbija 1, 5 Jermenija 1.

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter