0
Auto Moto

F1: Mercedes dominirao i u Kanadi, Hamilton ponovo pobedio

Objavljeno: 07.06.15 u 21:57

U sedmoj ovosezonskoj trci Formule 1 voženoj u Montrealu za Veliku nagradu Kanade trijumfovao je aktuelni svetski prvak Luis Hamilton koji je vozeći svoj Mercedes dominirao od starta do cilja došavši tako do četvrte pobede u sezoni.

Pored njega na pobedničkom postolju završili su još i drugi vozač nemačkog giganta Niko Rozberg koji je za pobednikom kasnio nešto više od dve sekunde odnosno Finac Valteri Botas u Vilijamsu koji je imao čak 45 sekundi deficita.

Bodove su još osvojili KKimi Raikonen u Ferariju, njegov klupski drug Sebastijan Fetel, Felipe Masa u Vilijamsu, Pastor Maldonado u Lotusu, Niko Hulkenberg vozač Fors Indije, Danil Kvjat iz Red Bula i Roman Grožan drugi vozač Lotusa.

Hamilton je povećao prednost u generalnom plasmanu pošto sada ima 151 bod u odnosu na 134 koliko je skupio Rozberg i 108 koliko na svom kontu ima Fetel. Kod konstruktora Mercedes je ubedljiv sa 285 poena ispred Ferarija koji ima 180 odnosno Vilijamsa sa 104 poena.

Naredna trka je na programu 21. juna i voziće se za Veliku nagradu Austrije.

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

PROČITAJTE OSTALE VESTI IZ RUBRIKE

Unesite pojam i stisnite enter