0
Evropske lige

LEGENDA ZNA NAJBOLJE: Za Mesijem morate i u toalet, kao ja za Maradonom! (VIDEO)

Objavljeno: 06.06.15 u 13:58

Ako Lionela Mesija porede sa Dijegom Armandom Maradonom, onda bi u stručnom štabu Juventusa itekako morali da poslušaju savet ‘profesionalnog čuvara Maradone’, Klaudija Đentilea.

Katalonci su favoriti protiv ‘Stare dame’ tu nema dileme. Međutim, u susret večerašnjem finalu Lige šampiona legendarni italijanski reprezentativac Klaudio Đentile zna recept za zaustavljanje Barse.

– Kako bih voleo da me Juventus nazove i kaže mi da moram da čuvam Mesija u finalu Lige šampiona. Kako bih ja čuvao Mesija? Pa isto kao što sam čuvao Maradonu 1982. Najbitnije je da ne primi loptu, a ako je primi, neka to bude u najgorim mogućim pozicijama za njega. Takvim igračima nikad ne smete da date slobodu da prvi krenu u dribling – rekao je danas 61-godišnji Đentile, kojeg su prozvali ‘čuvar Maradone’.

https://www.youtube.com/watch?v=Uk1iRg4Xt-M

(youtube / alqasem)

Đentile je bio poznat po svojoj izjavi posle ovog epskog duela sa Maradonom da ‘fudbal nije za balerine’. To je recept i danas.

– Mesija morate da izolujete od ostatka ekipe. Juve mora da pronađe način kako odvojiti Mesija od saigrača tako da, kada podigne glavu, ne vidi nikog od svojih. To je jedini način. Drugačije ga je nemoguće potpuno zaustaviti. Ja sam za to da stave ’flaster’ na njega. Trebao bi ga čuvati igrač koji je odgovoran i mentalno sposoban. Takav defanzivac mora da bude jak i oštar, ne prljav. Defanzivac je defanzivac, ne pričamo ovde o plesačima – u svom stilu zaključio je Đentile.

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter