0
Evrokupovi

DITMAR HAMAN: Pirlo je sada bolji igrač nego što je ikada bio

Objavljeno: 06.06.15 u 11:11

Pre samo dve sezone, Juventus je poklekao u četvrtfinalu Lige šampiona ubedljivo izgubivši od Bajern Minhena sa 4:0.

Ove sezone je neka druga priča. Izabranici Masimijanija Alegrija izbacili su akteulnog šampiona, Real Madrid, na putu ka Berlinu i večerašnjoj utakmici.

Bez ikakve dileme, jednu od glavnih poluga u timu „Stare dame“ čini i „stari lisac“, Andrea Pirlo. Šampion LŠ iz 2005. godine s Liverpulom, Ditmar Haman, dobro zna kvalitet italijanske zvezde.

Tada je Prilo igrao za ekipu Milana i poražen je u isotrijskom okršaju u Istanbulu.

– Ne verujem da je sam Andrea Pirlo očekivao da će se naći u finalu – počeo je Haman.

– Nadao se svakako jeste. Ali, na stranu igra Juventusa u poslednjih nekoliko godina, čak i to što su izgubili od Galatasaraja, ne verujem da je mogao da očekuje da će igrati sa Barsom u finalu – poručio je Haman.

– Ipak, deluje mi kao da se događa određena rensesansa u italijanskom fudbalu. A Pirlo je veliki njen deo. Gledao sam u Ligi Evropi kako igraju Napoli i Fiorentina, a ko zna, možda će na startu sledeće sezone Juventus gledati na prethodnu kao šampion Evrope – kaže Haman.

– Za samog Pirla bi bilo fantastično kada bi osvojio još jednu titulu u LŠ. Postoje timovi koji su nezgodni, a italijanski klubovi su svakako takvi. Oni su, kako bih rekao, ulični fudbaleri. Možda nisu najlepši za gledanje, ali znaju kako se takmiči – naglašava Haman.

U dosadašnjoj karijeri Pirlo je dva puta osvajao , osvojio je Svetsko prvenstvo 2006. godine, šest puta je uzeo trofej u Seriji A, ima 36 godina, ali Haman misli da je bolji nego ikada.

– Nema dileme, Pirlo je sada bolji nego što je ikada bio. On je bolji od svih igrača koji imaju te godine. On možda nije brz kao kad je bio mlađi, ali sada razume igru još bolje, ima više iskustva i Pirlo je postao jedan od najboljih igrača koji igraju na toj poziciji – podvukao je Haman u razgovoru za Goal.

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter