1
ATP

ROLAN GAROS: Oluja brža od Novaka i Endija. Srbin vodi, nastavak u subotu!

Objavljeno: 05.06.15 u 20:39

Najava oluje je prekinula polufinalni meč na Rolan Garosu, između Novaka Đokovića i Endi Mareja, pri rezultau 2:1 (6:3, 6:3, 7:5, 3:3) za srpskog tenisera. Moglo bi da se igra još nekih sat vremena na Otvorenom prvenstvu Francuske i da se za to vreme dobije pobednik ili da meč bude prekinut zbog mraka, ali je oluja bila brža…

Ovo 27. međusobni okršaj Srbina i Britanca, 198trijumf zabeležio je Novak, a u duel su ušli bez poraza na pljaci ove sezone. Ko će ostati neporažen saznaće se u subotu, a meč će najverovatnije početi oko 13 časova.

Na početku prvog seta obojica tenisera su bila sigurna na svom servisu. Brejk je viđen u osmom gemu, napravio ga je Novak, a potom i as uadrcem priveo set kraju u svoju korist.

Imao je Novak probleme zbog vrućine pred kraj prvog seta, ali je sve delovalo bolje posle olivanja terena. U petom gemu drugog seta Srbin je napravio brejk, potvrdio ga, napravio još jedan i kasnije poveo sa 2:0.

U trećem setu se sve zakomplikovalo. Novak je propustio dve brejk šanse pri rezultatu 3:2, obojica su bili sigurni na svom servisu do 5:5, a onda je Marej napravio brejk. Britanac je sa mnogo samopouzdanja završio set dobivši ga sa 7:5 i smanjivši na 2:1.

Izgubljen treći set nije mnogo demoralisao Novaka, koji je zatražio medicinski tajm-aut u svlačionici pre početka četvrtog. Dobio je gem na svoj servis, a potom imai i tri brejk lopte, ali nije iskoristio ni jednu. Britanac je napravio brejk, ali je, uz dosta muke, Novak odgovorio na isti način. Brz brejk i jedan vrhunski poen mogu da budu inicijalna kapisla za povratak samopouzdanja.

 Imao je Đoković šansu za brej u šestom gemu, ali je nije iskoristio. A onda je meč prekinut pri rezultatu 2:1 (6:3, 6:3, 7:5, 3:3) zbog vremenskih nepogoda koje su se očekivale.

Prvi finallista je Sten Vavrinka koji je savladao Congu. Finale se igra u nedelju od 15. časova.

 

0
0

1 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter