2
Evrokupovi

FOTO: HOTSPORT

RADOMIR ANTIĆ: ‘Stara dama’ se nikada ne otpisuje!

Objavljeno: 05.06.15 u 22:30

U intervjuu za Novosti proslavljeni srpski stručnjak Radomir Antić iz daleke Kine je analizirao finale Lige šampiona između Barselone i Juventusa koje se igra u subotu od 20.45 u Berlinu.

Legendarni „Mister“ se prvo osvrnuo na četvrtfinalni meč dva kluba odigran pre 12 godina kada je sedeo na klupi Katalonaca. Tada je Zalajeta u 114. minutu utišao Nou Kamp.

– Pamtim svaki detalj, to su utakmice koje se ne zaboravljaju. Imali smo 1:1 iz Torina, nekoliko sjajnih prilika od kojih je najbolju propustio sadašnji trener Luis Enrike, nedosuđene jedanaesterce. Ni najmanje me nije utešilo kasnije priznanje engleskog arbitra Grema Pola da nas je oštetio u meču u kojem nisam mogao da računam na kompletnu odbranu – počeo je priču za Novosti, Radomir Antić.

Brzo se srpski stručnjak prešaltao na sadašnjost i spektakl na Olimpijskom stadionu u Berlinu.

– Oba tima su do završne bitke za pehar stigle sa autoritetom i preko igre. Juventus teško nekome daje posed lopte, makar preko puta bila i moćna Barselona. Italijani imaju odličnu transformaciju iz odbrane u napad. Velika opasnost su Vidal i Pogba, kao i Tevez koji „luta“ između linija i vreba i najmanju šansu, Pirlo je posebna figura svetskog fudbala, od njega kreće sve…

Ipak, Radomir Antić ulogu favorita prepušta Barseloni, to jest trilingu Mesi, Nejmar i Suarez.

– Po mnogima najbolji napadački triling u istoriji svetskog fudbala. Ove sezone postigli su rekordnih 120 golova, a znamo da je Urugvajac zbog kazne propustio početak sezone. Posle nekih problema na početku sezone koje je imao Luis Enrike, ekipa se izborila za status i vrhunsku ravnotežu u igri. Imponuje i sve što Mesi radi u završnici sezone. Barsa je favorit, ali niko ne sme Juventus olako da otpiše. Uživanje je, kao i uvek kada su ovakvi mečevi u pitanju, zagarantovano – rekao je Antić, koji će naviti budilnik u 2.45 kako bi uživao u berlinskom spektaklu.

0
0

2 Komentara

  1. Vratiti gospodina Antica pod hitno za selektora nase reprezentacije,a smeniti citav savez iz korena na celu s Karadicem i tako bi se vratili na pobednicki nivo,nasi reprez.imaju talenat i pogledajte gde ko igra a nema rezultata nigde i sve dok se ne desi promene od naseg fudbala nece biti nista,nadamse da ce bit promena uskoro…

    0
    0
    Odgovori

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter