2
Košarka

MOŽDA ĆE SE POKAJATI ZBOG OVOGA: Kako je ‘Kralj’ Džejms savetovao rukija Karija…

Objavljeno: 05.06.15 u 00:18

Cela planeta željno isčekuje večerašnji početak velikog finala NBA lige, a oči svih gledalaca biće uprte u dvojicu najvećih zvezda dva tima, Stefona Karija i Lebrona Džejmsa.

Uoči velikog NBA finala između Karijevih Golden Stejt Voriorsa i Džejmsovih Klivlend Kavalirsa, klivlendski list ‘Plain Dealer’ objavio je priču o prvom susretu ove dvojice košarkaša na NBA parketima.

Bila je 2009. godina, Kavsi su bili kandidati za šampionsku titulu i bez problema su u Ohaju odradili meč protiv, tada, slabašnih i loše organizovanih Voriorsa. Sada vođa najboljeg tima lige, Stefon Kari, otkrio je šta mu je tada rekao ‘kralj’ Džejms.

– Povukao me je za ruku i odveo sa strane, čim sam izašao sa parketa. Razumeo je situaciju u kojoj sam se nalazio tada. Kao ruki, stigao sam u NBA u tim koji u tom trenutku nije bio baš najbolji. Pokušavao sam da pronađem pravi put kao igrač, a on je zapravo rekao da je na kraju jedina stvar koja samo i isključivo zavisi od mene to kako ću se pripremiti za utakmicu, kako ću izabrati puteve u nameri da budem bolji igrač i da li ću stvoriti svoj tunel vizija – rekao je Stefon Kari.

Kari je pokazao da je veoma sazreo kao igrač, ove sezone pokupio je nagradu za najkorisnijeg igrača lige, upravo ispred svog ‘mentora’ Lebrona Džejmsa. Nastavio je…

– Rekao je da, bez obzira na to šta se događa oko mene, jedina stvar nad kojom imam punu kontrolu je moj pristup u svakoj utakmici, moj profesionalizam i to šta radim iz dana u dan kako bih bio spreman. Rekao mi je da će onda doći vreme kada će se sve događati kako treba samo zato što si bio spreman i pravi u tom trenutku, kao i da ne bih smeo da upadnem u dramu oko toga šta se događa sa mojim timom, oko toga kakva je situacija u klubu, jer ću imati dugu i uspešnu karijeru – objasnio je ovosezonski MVP NBA lige.

Očekivanja od ovog finala su velika, spektakl će biti, a prvi meč igra se večeras od tri sata posle ponoći po srednjevropskom vremenu. Golden Stejt ima prednost domaćeg terena.

0
0

2 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter