1
Fudbal

FOTO: FSS

SERGEJ: Pobedom protiv Meksika da udarimo pečat (FOTO)

Objavljeno: 04.06.15 u 13:39

Srpska fudbalska mladost, poslednjih dana na Novom Zelandu ispisuje nove istorijske činjenice kada je u pitanju fudbal na našim prostorima. Sjajnom igrom u duelu sa Malijem, velikim požrtvovanjem i važnom pobedom, izabranici selektora Veljka Paunovića upisali su prve bodove za Srbiju na FIFA U-20 Prvenstvima sveta od osnivanja ovog takmičenja. „Orlići“ su za samo jedan, odskočili sa začelja tabele, na sam vrh, pa uoči raspleta „grupe smrti“ u Danejdinu rivale mogu da gledaju sa ugodne, liderske pozicije.

Svoje ime je u istoriju definitivno upisao i Sergej Milinković-Savić, naš neumorni vezista, koji je u 27.minutu fantastičnim slobodnim udarcem doneo prvi pogodak našoj selekciji na šampionatu, a pored toga bio i jedan od najzaslužnijih za pobedu nad vršnjacima iz Afrike.

– Mnogo se lepo osećam dan posle pobede, pao nam je sa leđa veliki psihološki pritisak koji smo imali nakon poraza od Urugvaja, ali dokazali smo da imamo snage da se izdignemo iznad svih problema. Sada je sve ponovo u našim rukama, kao da smo srušili neku „barijeru“ ispred nas i verujem da ćemo u nastavku prvenstva biti još uspešniji. Moramo da budemo svesni da sa ovom pobedom ništa nismo uradili ako ne udarimo i pečat protiv Meksika u subotu. To će nam svima biti jedna od najvažnijih utakmica u karijeri – ističe Sergej Milinković-Savić.

Gol kojim je naš tim došao u vođstvo, još se prepričava u našem taboru.

– Procenio sam da treba da šutiram po zemlji, a dosta ljudi me je pitalo da li smo uvežbavali na treningu, pomeranje igrača u živom zidu… Video sam na snimku da je sve ispalo odlično, a o tome smo se dogovorili na licu mesta, da saigrači zasmetaju golmanu. Eto, uspelo je, presrećan sam i zbog tog gola, koji ulazi u istoriju, a još više zbog naše pobede.

Kao što posle utakmice sa Urugvajem nije bilo nikakvog očajavanja u našem taboru, tako ni sada, kada je pogled na tabelu lepši, nema ni traga od euforije.

– Dobili smo jako puno pohvala, poruka podrške, znamo da nas Srbija prati i navija za nas, a nadam se da to i vraćamo trudom na terenu… Mi uživamo na Prvenstvu sveta, za mene je lično ovo neverovatan događaj. Imam i zlatnu medalju iz Litvanije, pomogao sam i na prošlom U-19 Prvenstvu Evrope, ali sve ovo što se dešava na Novom Zelandu je zaista nešto posebno. Sada nas samo zanima Meksiko, ne želimo da pričamo o krajnjim dometima, već idemo korak po korak. Mi smo mala država, za nas je odličan rezultat što smo među 24 najbolje reprezentacije, od čega je samo šest iz Evrope. Treba da težimo najvećim ciljevima, ali da idemo korak po korak – jasan je naš sjajni fudbaler.

Još po nečemu, Sergej Milinković-Savić će postati deo istorije, jer će zajedno sa bratom Vanjom biti prva braća koja su nosila dres Srbije na najvećem takmičenju.

– Obojica smo ponosni na to, a siguran sam da su još više srećni naši roditelji i naša sestra Jana. Nema ništa lepše nego kad si sa nekim tako bliskim došao do velikog uspeha. Jedan drugom mnogo značimo, kao podrška na svakom koraku – napominje Sergej.

Pored uobičajenih dnevnih aktivnosti, naši reprezentativci svakodnevno prate i ostale utakmice na Novom Zelandu, gde se skoro svaki dan dogodi po neko iznenađenje.

– Za mene je pozitivno iznenađenje do sada Austrija, a negativno Argentina koja je važila za prvog favorita, a sada je na korak od eliminacije. Ta grupa B je pored naše najneizvesnija, ali ima dosta dobrih ekipa i veoma zanimljivih duela. Srećni smo što smo ovde i što celom svetu pokazujemo kako Srbija igra dobar fudbal. Drago nam je i da naš narod prepoznaje trud ove generacije, našu pozitivnu energiju i kvalitet… Okrećemo se Meksiku, da nastavimo u istom stilu, verujem da imamo još dosta toga da pokažemo na ovom takmičenju – ističe Sergej Milinković-Savić.

Umesto terena, bazen i teretana

Dan posle utakmice sa Malijem, selektor Veljko Paunović odlučio se da preskoči uobičajeni rad na terenu i to je prvi put od dolaska na Novi Zeland, da su igrači imali „slobodan dan“, ali su umesto toga imali obavezni odlazak na bazen i lagani rad u teretani, pod stručnim nadzorom Petra Milčanovića.

Fudbaleri su izuzetno uživali u „vodenim“ aktivnostima, maksimalno se opustili i relaksirali pred ono što ih očekuje u subotu u odlučujućoj utakmici. Svoje umeće u skokovima naročito je prikazao trener golmana Aleksandar Sarić, a sve vreme vladala je pozitivna i vedra atmosfera.

Za petak je zakazan trening od 15 sati po lokalnom vremenu, a nešto ranije selektor Veljko Paunović imaće i uobičajenu konferenciju za štampu.

Podsetite se golčine koju je postigao Sergej Milinković-Savić u jučerašnjem duelu sa reprezentacijom Malija i na koji način je trijumf proslavio Vukašin Jovanović.

0
0

1 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter