1
Tenis

ROLAN GAROS: Ana krenula, pa stala, Safarova u finalu

Objavljeno: 04.06.15 u 17:14

San je završen. Češka teniserka Lusi Safarova savladala je Anu Ivanović sa 7:5, 7:5 i plasirala se u finale Rolan Garosa.

Srpkinja je zastala u polufinalu, iako početak meča nije nagoveštavao tako nešto, već naprotiv, da ćemo Ivanovićevu prvi put posle 2008. gledati u finalu Otvorenog prvenstva Francuske. 

Furiozno je Ana počela meč, rano je napravila brejk i već posle devet minuta igre vodila je sa 3:0. Imala je i 4:1, 5:2, a onda umesto da mirnije privede set kraju, desilo se nešto sasvim suprotno. Čehinja je počela znatno bolje da igra posle dobijenog dugog gema, a Ana je prestala. Nanizala je Lusi pet gemova i dobila prvi set.

Uspela je Ana da prekine tu seriju na početku drugog seta, ali je ovoga puta prva do brejka došla Čehinja. Borila se Ana, uspela da smanji na 4:5 i ostane u meču. Potom je i ona napravila brejk za izjednačenje – 5:5. Međutim 12 minuta posle prve meč lopte, Safarova je imala dve šanse i to iskoristila.

 Čehinji će to biti prvo gren slem finale u karijeri, a protivnica će joj biti bolja iz duela Serena Vilijams-Timea Baščinski.

Ako je Ani za utehu, vidna je daleko bolja forma, a očekuje je i napredak na WTA listi. Ništa od finala i gren slem titule, ovoga puta… Ali, ne treba stati…

0
0

1 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter