0
ATP

FOTO: novakdjokovic.com

NA POLOVINI SEZONE: Đoković već obezbedio učešće na Mastersu u Londonu

Objavljeno: 04.06.15 u 13:29

Prvi teniser sveta Novak Đoković prvi se kvalifikovao za završni turnir sezone u Londonu, čime će konkurisati za četvrtu uzastopnu titulu na tom takmičenju.

Prvi teniser Srbije plasirao se u polufinale Rolan Garosa, pošto je u sredu smenio sa trona dosadašnjeg „kralja šljake“ Španca Rafaela Nadala.

Đoković je na dobrom putu da postane tek osmi čovek u istoriji koji je osvojio sva četiri gren slem trofeja u karijeri, ukoliko zabeleži još dve pobede u Parizu. Prvo je potrebno da savlada Endija Mareja u polufinalu, a potom u finalu i boljeg iz drugog polufinalnog duela izmedu Švajcarca Stanislasa Vavrinke i Francuza Žoa Vilfreda Conge.

Đoković je prvi put osvojio završni Masters 2008. u Šangaju, a u Londonu ima het-trik, s tim što mu je prošle godine bez borbe meč u finalu predao Rodžer Federer.

„Imao sam sjajan start u 2015 i zaista sam srećan što sam se tako rano kvalifikovao za finale Mastersa. Nadam se da ću imati i sjajan finiš godine, obožavam da igram u O2 areni“, rekao je Đoković.

Završni Masters održaće se od 15. do 22. novembra.

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter