0
The Best Of

UDOVIČIĆ OŠTRO: Obračunaćemo se sa malverzacijama u ministarstvu omladine i sporta!

Objavljeno: 03.06.15 u 22:20

Ministar omladine i sporta u vladi Srbije Vanja Udovičić rekao je u toj organizaciji postoje malverzacije i najavio da će tome stati na put.

– Od kada sam stupio na mesto ministra dobijao sam razne informacije o malverzacijama i burazerskom ekonomijom koja se dešava u ministarstvu i odmah sam oformio Antikorupcijski tim da ispita sve te pojave. Kako je interna istraga napredovala, tako su meni stizale poruke da spustim loptu i odustanem od takvih stvari. U svom životu radio sam sve sa 100 odsto snage, ispravno i nikada ne bih pristao da radim drugačije – rekao je Udovičić.

Prema njegovima rečima Udovičić je rešio da istera slučaj do kraja, bez obzira na najavljene napade i pretnje koje su eskalirale prethodnih dana, kao i da Antikorupcijski tim privodi istragu kraju.

– Antikorupcijski tim, kojem sam ukazao poverenje, obavestio me je da su do sada naišli na mnogo upitnih konkursa za dodelu sredstava pojedinim organizacijama, nenormalnih troškova i drugih primera nenamenskog trošenja budžetskog novca. Te pojedine organizacije koje troše desetine hiljada evra na taksi usluge i kilograme roštilja, koji se navodno jedu u 10 ujutro, narušavaju imidž drugih organizacija koje rade jako kvalitetno i odgovorno i sa malim sredstvima postižu velike rezultate – naveo je ministar.

On je izjavio da neće odustati od ove borbe dokle god je ministar i građanin Srbije.

– Postoje sumnje da su u tome aktivno učestvovali i odgovorni ljudi u ministarstvu. Taj tim se toliko osilio u poslednje vreme da su njihove aktivnosti prešle granice zemlje. Nakon završene istrage, o rezultatima ću obavestiti nadležno tužilaštvo i javnost – zaključio je Udovičić.

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

PROČITAJTE OSTALE VESTI IZ RUBRIKE

Unesite pojam i stisnite enter