0
Košarka

SVI KAO JEDAN: KSS i srpski klubovi za interes srpske košarke!

Objavljeno: 03.06.15 u 15:48

Košarkaški savez Srbije i srpski klubovi u ABA ligi saglasni su u oceni da transformacija tog takmičenja bude urađena u skladu sa zahtevima FIBA. 

Na današnjem sastanku, klubovi su se složili u zajedničkom stavu koji prenosimo u celosti:

– Košarkaški savez Srbije i četiri kluba učesnika ABA lige – KK Mega Leks, KK Metalac Farmakom, KK Partizan NIS i KK Crvena zvezda Telekom zahtevaju da transformacija ABA lige bude urađena u skladu sa zahtevima FIBA i standardima Evrolige.

Srpski nacionalni košarkaški interes je nesmetano učešće reprezentativnih selekcija Srbije na svetskim i evropskim prvenstvima. Svi klubovi i nacionalni košarkaški savez su saglasni da sve odluke usklađuju u odnosu na taj najviši srpski košarkaški interes.

Srpski klubovi, učesnici regionalnog takmičenja i nacionalni košarkaški savez apeluju na sve involvirane strane da se nastave razgovori kako bi se došlo do rešenja prihvatljivog za FIBA, klubove učesnike regionalne lige i nacionalne saveze sa prostora bivše Jugoslavije – navodi se u saopštenju. 

 

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter