0
Fudbal

PLATINI: Blater je doneo pravu odluku!

Objavljeno: 02.06.15 u 22:08

Predsednik Evropske fudbalske unije Mišel Platini izjavio je da podržava odluku Sepa Blatera da podnese ostvaku na mesto predsednika Svetske fudbalske federacije.

– To je bila teška odluka, hrabra odluka i ispravna odluka – rekao je Platini. Blater je podneo ostavku, četiri dana pošto je dobio svoj peti predsednički mandat u FIFA.

Platini je pozvao Blatera da i pre tih izbora podnese ostvaku, posle hapšenja nekolicine visokih zvaničnika FIFA u istrazi o korupciji. Predsednik Fudbalskog saveza Engleske Greg Dajk rekao je da je vest o Blaterovom odlasku „sjajna vest“.

– Celoj FIFA je potrebna reorganizacija. U budućnosti njen rad mora da bude transparentan, ali ovo je sjajna vest – reko je Dajk.

On je dodao da je FIFA pod Blaterom uradila i neke dobre stvari, među kojima i to što je prvi put „odvela“ Svetsko prvenstvo u Afriku, 2010. godine.

– Sve je rađeno pod sumnjom korupcije, a danas se to završava – rekao je Dajk. Ruski ministar sporta Vitalij Mutko rekao je agenciji Tas da je Blater podneo ostavku „kako bi spasio FIFA“.

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter