0
Ostali sportovi

ODRŽANA SKUPŠTINA VSS: Usvojen Statut, priznata dugovanja reprezentativcima

Objavljeno: 02.06.15 u 17:01

U nastavku nedavno prekinute Skupštine Vaterpolo saveza Srbije, zbog nedostatka kvoruma posle pete tačke, danas su predstavnici 38 od 49 klubova usvojili novi Statut.

 

Za njega je glasalo 26 delegata. Pre glasanja je advokat Goran Delić obrazložio razloge za donošenje novog najvažnijeg pravnog akta. Konstatujući da na predlog klubovi nisu poslali ni jednu primedbu ni amandman Delić je istakao da je novi Statut usaglašen sa državnim zakonskim aktima i da omogućava veću operativnost rukovodećih organa.

Protiv predloga je bio Petar Đukić predsednik VS Beograda i VK Zemun koji je rekao da nije bilo razloga za promene starog Statuta i da postoji opasnost da se sa novim aktiom savez vrati u stanje koje je i dovelo do teške situacije. Đukić je rekao da su klubovi okosnica saveza i da oni moraju da imaju odlučujuću ulogu. Govorio je i o dugovanjima, a replicirao je obrazlažući trenutni dug generalni sekretar Nemanja Marijan.

Predsednik VSS Milorad Krivokapić je još jednom podsetio na sve što je novi Upravni odbor do sada uradio. Doneto je 110 miliona dinara, a potpisan je i ugovor sa generalnim sponzorom Telekomom. Sa 43 miliona su pomognuti klubovi. Zbog kako je rekao neozbiljnosti bivših rukovodilaca savez je došao u situaciju koja je pretila gašenjem.

Predsednik Crvene zvezde Igor Milojević se založio za veću pomoć klubovima jer bez njih vaterpolo neće imati budućnost.

Zatim su članovi Skupštine usvojili odluku kojom se priznaju dugovanja igračima i stručnom štabu za ostvarene rezultate u proteklom periodu. Konstatovano je da je tadašnji vrh saveza doneo odluke koje nisu bila zasnovane na pravnim osnovama, bez odgovarajućih podloga u zakonskim aktima.

Za najaktivne klubove u protkeloj godini su proglašeni Partizan, Vojvodina i Crvena zvezda. Za najboljeg sudiju proglašen je Vojin Putniković ispred Mihajla Ćirića i Miodraga Stefanovića.

U odsustvu predsednika Cvjetićanina i potpredsednika Blečića skupštinom je predsedavao član radnog predsedništva Milan Krstić.

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

PROČITAJTE OSTALE VESTI IZ RUBRIKE

Unesite pojam i stisnite enter