0
Ostali sportovi

FOTO: VSS

PARAGLAJDING: Valek u šampionskom pohodu

Objavljeno: 01.06.15 u 12:52

Dejan Valek iz Novog Sada, pobednik je 15. Državnog prvenstva u paraglajdingu u disciplini precizno sletanje, koje se prošlog vikenda (30-31. maj) održalo u Aljudovu.

Organizatori ovog jubilarnog takmičenja, bili su Vazduhplovni savez Srbije i PK „Beli Orlovi“ iz Požarevca uz podršku Ministarstva omladine i sporta i Sportskog saveza Srbije.

Valek je kao aktuelni šampion Evrope, ovom pobedom prvi put postao i šampion Srbije.

Drugoplasirani pilot u veoma neizvesnoj borbi, bio je Dragan Popov iz Vršca, dok je kao trećeplasirani, takmičenje završio Jovan Novak iz Beograda, kojem je srebrna medalja izmakla za samo dva poena.

U ekipnoj konkurenciji, PK „Berkut“ iz Vršca, ponovio je svoj prošlogodišnji rezultat i veoma ubedljivo odbranio titulu Državnog prvaka. Srebrne medalje pripale su PK „Košava“ iz Surčina, dok su se bronzom morali zadovoljiti piloti PK „Ares“ iz Beograda.

– Zahvaljujem se opštini Malo Crniće koja je pomogla održavanje ovog takmičenja. Uspeli smo da realizujemo preko 200 poletanja i sletanja u dva dana i sve to u najboljem mogućem redu. Očekujem da ćemo i naredne godine od Vazduhoplovnog saveza Srbije, dobiti mogućnost organizacije ovakvog takmičenja. – rekao je Ivan Nikolić, direktor takmičenja.

U toku oba takmičarska dana, metereološki uslovi su bili odlični za letenje, pa se realizovalo šest takmičarskih serija, u kojima je 36 pilota paraglajdera imalo priliku da pokaže ko najpreciznije sleće. Naredno okupljanje paraglajderista zakazano je za 26. jun u Niškoj Banji, gde će se održati drugo kolo lige Srbije u disciplini prelet.

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

PROČITAJTE OSTALE VESTI IZ RUBRIKE

Unesite pojam i stisnite enter