0
Ostali sportovi

FENOMEN: Znate li po čemu je Andrija Prlainović neprikosnoven?

Objavljeno: 01.06.15 u 18:49

Andrija Prlainović se sa Filipom Filipovićem, Duškom Pijetlovićem, Igorom Milanovićem i Dejanom Milakovićem pre dva dana popeo na ‘krov Evrope’. Pro Reko je osvojio osmi trofej Lige šampiona, ostavivši iza sebe Partizan i Mladost sa po sedam.

To mu je, kao i Duletu, četvrti trofej LŠ, sa tri različita kluba, Partizanom, Zvezdom i Rekom. Međutim, Andrija Prlainović je po nečemu fenomen ne samo u vaterpolo sportu kod nas, već i sportu uopšte.

Počevši od sezone 2003/04. pa sve do sada, on je neprekidno šampion države u kojoj igra. Dakle, 11 puta neprekidno je osvajao duplu krunu!

Dve sezone je najbolji bio sa Jadranom iz Herceg Novog, pa onda pet sa Partizanom. Potom je otišao u Pro Reko i tamo se okitio duplom krunom. Onda je usledio povratak u Beograd, ali u Crvenu zvezdu i osvojio je dve duple krune sa crveno-belima. Ove sezone je osvojio sve što se moglo sa Pro Rekom. 

Svako bi mogao da mu pozavidi. Čak 11 uzastopnih titula, sa četiri različita kluba. Gde igra Andrija, taj klub osvaja, ako ne sve, onda bar duplu krunu…. Malo li je?

Inače, njegov klupski drug Stefano Tempesti ima 10 uzastopnih titula šampiona Italije sa Pro Rekom…

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

PROČITAJTE OSTALE VESTI IZ RUBRIKE

Unesite pojam i stisnite enter